- Autós kamerák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megérkezett Magyarországra az LG 480 Hz-es OLED monitora
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
Hirdetés
-
Megérkezett Magyarországra az LG 480 Hz-es OLED monitora
ph Az 32GS95UE-B a korábbinál nagyobb fénysűrűséggel kecsegtet, és itthon is elérhető.
-
Megtévesztő AI-kampányok ellen küzd az OpenAI
it Egyre több a megtévesztő tevékenység és kampány, ami az AI segítségével készül – néhányat már elkapott az OpenAI.
-
Frissült az IQOO tabletkínálata
ma Az új IQOO Pad2-t és Pad2 Pro-t egyelőre nem láttuk más brand kínálatában, persze ettől még felbukkanhatnak majd Oppo vagy OnePlus címszó alatt.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hifis50
csendes tag
válasz ronin s8 #30037 üzenetére
Ez tényleg egy érdekes kérdés, és a kávékészítés egyik rejtélye (szerintem), hogy mitől függ és mitől szép a lefolyás. (Mikor belevágtam ebbe a kávédaráló projektbe, akkor még tényleg arra gondolva, hogy magamnak csinálok egy szuper darálót, azt hittem, hogy nem nagy dolog korrektül megforgatni egy kést. Naív elképzelés volt, most bonyolultabbnak tűnik, mint eddig bármikor.) Elég sok bemenő paraméter van, például a kávé maga, a szemcseméret eloszlás, a kávégép, szűrő, előáztatás, akármi.
Ha már ultimét kávégép, erre a gépre az biztosan mondható, hogy pontos. Merthogy az előző verzió nagyon nem volt az, ezért itt kínosan ügyeltünk erre. Itt előny, hogy a külső kést forgatom, mert egy nagyátmérőjű csapágy futáshibája már csak a geometriából adódóan is kisebb. Itt most pár század mm max.
A kés Compak K10-es, az egyik csúcsmodell. És mégis, wdt-zés nélkül, újhullámos kávéval, az én kávégépemen reménytelen jó csapolást produkálni.
Komolyabb felkészültség, mérőapparátus, (pl. a szemcseméret eloszlás pontos mérésére, ami most nincs), idő stb. kéne, hogy kiderítsük, ez miért van[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #30037 üzenetére
Egyetértek, egy ultimét' derálónál ne kelljen már semmit csinálni a tamperelésen kívül.
Én ahogy elnéztem azt az őrleményt, azon bármilyen hozzányúlás csak ronthat.Soldier a laza őrleményt ugyanúgy össze préseli a tamperelés, mint a kevésbé lazát, max egy nagyon picit jobban rá kell nyomni. Legalább is nekem ez a tapasztalatom, mert bizonyos kávéknál a darálóm is lazábbra veszi a figurát. Mondjuk azt szeretem, mert akkor nincs egy csomó sem benne és nem kell küszködni a kavargatással, csak tamp and pull.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs