Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rien

    senior tag

    válasz _az #1 üzenetére

    Nem szaglásztad te azt a kávét túlzottan :)
    Nem tudom mi van a kávé "illatanyagában" de anno míg pultoztam nálunk Piazza D'oro kávé volt. A srác aki hordta ő mondta, hogyha akarok jót, akkor a csomagoláson lévő "szelőzőnyílásra" cuppanjak rá, tüdőzzem le, bent tart pár másodpercig és király az érzés.
    És tényleg úgy volt.... : :DDD bár ez nem tartott tovább 1 percnél. Onnantól fogva alig vártam a következő szállítmányt :DD Nem tudom van-e még ilyen szelőző rajta, de ha van és valaki találkozik vele feltétlen próbálja ki :))

    Kedvencem a Segafredo Intermezzo. Nemrég ittam gyömölcskávét.....hát különleges volt, de a forraltborra jobban hasonlított az íze mint a kávéra.

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • rien

    senior tag

    válasz stangli #313 üzenetére

    Jézus :Y hát ezt kihagyom :) bár aki cukor nélkül issza annál eltudom képzelni, hogy bejöhet neki.
    -------------------------------------------------
    Az ilyen kávékülönlegességről meg nekem a Douwe Egberts karácsonyi vagy téli fantázianevű förmedvénye jut eszembe ilyen fahéjas, fűszeres valami volt. Soha többet :( (hányós smile) bár nem is láttam régóta, de nem is kerestem :D
    -------------------------------------------------
    Kávézóban dolgoztam több évet, az ír kávén kívül a második nagy kedvenc a vendégek körében a Casanova fantázia nevű kávé volt. Leírom a receptet hátha így karácsony táján több otthonban van tojáslikőr, mert ez kell hozzá, meg tejszínhab....és valaki kedvet kap hozzá :)
    Szóval hosszú pohár kell hozzá pl. pezsgős pohár is jó lehet. Ebbe öntünk olyan 3 cl-nyi tojáslikőrt. Lefőzzünk a fincsi kávét és ezt a óvatosan, lassan a pohár falára öntve ráöntjük (esetleg egy kanalat nyomunk az üveg falára és abba öntjük lassan). Gyönyörű szépen elválik a sárga tojáslikőrtől a barna kávé. Jól mutat :K A kávéra nyomuk tejszínhabot, az is elválik :) szintén szép. A tetejére csokiöntet teszünk ( de akár kakaóport sószóróból vagy kiskanálból óvatosan szétszórhatunk rajta......szép lesz).
    Csokiöntet is roppant egyszerű házilag: némi forróvíz, cukor kakaó....keverni míg el nem olvad (esetleg rámelegíteni ha nem jön össze elsőre). Sokkal finomabb lesz a csokiöntet némi fahéjjal ízesítve :)

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • rien

    senior tag

    válasz stangli #316 üzenetére

    igen tudok :)
    alkoholos vagy alkohol nélküli legyen?

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • rien

    senior tag

    válasz stangli #318 üzenetére

    :) oké
    Carmen kávé: szintén hosszú üveg pohárban készítjük, szívószállal
    A pohárba öntünk 2-3cl amaretto likőrt rá a kávét (inkább hosszú kávé legyen és ez igaz a Casanovára is, hogy a hosszú pohárba lehessen tölteni mennyiséget, hogy esztétikusan megtöltse a poharat és ne legyen halálos dózis :D )
    Tetejére tejszínhab, csokiöntet.

    Jó reggelt kávé :) fél deci vodka és fél deci kávé :D orosz kávé a hivatalos neve amúgy :)

    Árkádia kávé: cappuccios pohárba öntjük a bő adag kávét, rá tejszínhab.
    Ha van macis mézed akkor abból, ha nincs kiskanálból a tejszínhab külső szélétől indulva a közepéig csigavonalban mézet csorgatunk rá, és szintén kiskanálból vagy sószóróból kicsi fahéjjal meghintjük. Jól is mutat, meg finom kis téli hangulatú kávé lesz belőle :)

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • rien

    senior tag

    válasz Bubee82 #323 üzenetére

    Nem. Pár évig dolgoztam kávézóban ahol voltak ilyen kávék és csináltam belőlük pár százat, de ennyi.....nincs paper :)
    --------------------------------------------------------
    Colás kávéra: nálunk Beduin kávénak hívták a kávé+cola+jégkocka kombót. Ha megkérdeztem, hogy ízlett-e a kávé azt mondták rá igen, de visszajáró vendég nem volt ám rá :) Szerintem ez ilyen egyszer kóstoltam és ez elég is kategória.

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • rien

    senior tag

    válasz Bubee82 #325 üzenetére

    Semmilyen szinten....ami volt az itallapon az a kb. 20 kávé ez megállít :)
    A kávézóban volt szerencsém használni azt a régi, igazi karos gépet, az főzi a legfinomabb kávét szerintem, de másfelé amerre voltam még hol épp milyen gép volt azokat használtam, ennyi :B

    szerk: off

    [ Szerkesztve ]

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

Új hozzászólás Aktív témák