Hirdetés

Aktív témák

  • D.Orion

    veterán

    válasz norbee2244 #33256 üzenetére

    Akciókra: Ilyenkor látszik, hogy a fejlesztési és egyéb költségek ellenére mekkora óriási haszonnal vannak árulva ezek a kerékpárok. :( Ha levetítenénk az össz bekerülési költséget/eladott kerékpár ár matekot, akkor valószínűleg hanyat esnénk olyan különbség jönne ki.

    Ha le kéne vetíteni, hogy egy mondjuk 280K-s kerékpár mennyiért készült el... Erősen kétlem, hogy 50K feletti összeg jönne ki. És ebben benne lenne: tervezés, tervező óradíja, egész üzem rezsije egy kerékpárra visszaosztva, anyagköltség, munkás bére, hegesztőgép kopása, festés, festő bére, stb stb stb. :(

    Fémipari cégnél dolgozom és látom, hogy 1000db-os tételekben gyártott, majd 60Euro/db áron eladott kész termék össz. költsége visszaosztva mindössze 25Euro. :U És ebbe benne van aztán tényleg minden, még a csomagolás díja is. És kerékpárokból se 1-1db készül.

    dudi6: Mármint a kormány bandázst fogdosták össze? vagy hol? Szerintem a jó öreg eredeti UltraDerm-en semmilyen olajos szennyeződés nem fog ki. Röhögni fogsz, de én speciel a láncomat is ezzel tisztítottam meg. :DDD Levettem a láncot és beleraktam egy tégelynyi hígított melegvizes ultraderm-be. Állt benne 10 percet utána körömkefével 1 perc alatt végigmentem rajta és alaposan leöblítettem melegvizzel, aztán újra olajoztam.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák