Hirdetés

Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Érdeklődve olvasom a profi sportélettani adatokat. Nekem rémisztő a150 feletti pulzus. Szabadtüdőzésnél inkább a másik fele érint. A minimum 17 volt 25m mélyen 2 percig 18fokos vízben.
    Mikor versenyszerűen úsztam (kb 30 éve)gyakran toltunk 20x50-gyorsot 20 s pihenőkkel és közben pulzusmérés volt. Sokszor bőgtem, mert nem ment 140 fölé sosem és úgy tűnt, lazsálok a pulzusomból ítélve. Viszont néha elfelejtettem levegőt venni versenyen az első 50-en... Az 50 most is 26s. Uszonnyal 19.

    Tekerni viszont ma is naponta szoktam.

    A legnagyobb táv, amit leszállás nélkűl nagy tempóban megtettem Ábrahámhegy- Csopak- Veszprém. Felpakolt bicajjal (sátor, batyu, kb 10 kg). A csopaki emelkedő tetején transzállapotba kerültem. Nem szálltam le egyszer sem. Kb 25- ös átlagot mentem a három órás úton. Ja, akkor még elég szar bringával..

    A tempót addig szoktam fokozni, amí a légzéssel még oxigénegyensúlyban vagyok, tehát a nehezebb részeknél tudatosan lélegzem. A reflexesnél lassabban, de 70%-os térfogatokkal. Inkább mélyítem a légzést és csak a legvégén gyorsítom a tekerés valamelyik ritmusára.
    A bringásoknak van speckó légzés tréningje? Úgy vettem észre, ez nincs annyira fókuszban, mint a pulzus...

    Auratech Field Recording

Aktív témák