Hirdetés

Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz szki #41292 üzenetére

    Kösz, hogy reagáltál!

    Az úszásnál a mozgástól függő légzés determinálja a tudatosságot. A futásnál is fontos a ritmika. A talált anyagok ismeretében a teljesítményigényes bringázásnál szerintem a legfontosabb.
    légzés1- livestrong
    A légzési tudatosság fontosságáról.
    Egy kicsit részletesebb taglalása a dolognak ez a kétrészes cikk.
    légzéstechnika és gyakorlás1 folytatás a lap alján.

    Saját módszerem egy olyan úszóedzésen alapul, aminek közepes távú hatása hasonló a magaslati edzések előnyeihez.
    A nagyon könnyed mozgást enyhe oxigénadósságban kell végezni elég sokáig, hogy a légzés kényszerítve legyen a hatékonyságának növelésére, ami csúcsrajáratott élsportolókon kívül mindig lehetséges. Pld. 5- re lenne jó levegőt venni, de 6- ra teszem és ha kell inkább lassítok. Amint egyensúly van, fokozom a tempót, vagy a légzés intervallumait.
    A napi szintű gyakorlatok növelik a légcsere hatékonyságát, a vörösvértestek számát kb 2 hét után egészen két hónapig tartóan fokozódva és a hatás kb egy hétig tart, ha nem gyakorlunk.
    Szabadtüdőzésnél megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy a légzésvisszatartás ismétléseinél egyre hosszabb a komfortzónában töltött idő. Pld elsőre mondjuk 2.30- az abszolút komfortos lebegés. Aztán 2.50, majd 3.30.
    Ez egy más sportban is kiépíthető reflex, ami erős, váltakozó terhelés mellet kitolja az aerob szakaszt a hirtelen terhelésváltásoknál.
    A légzésben nagy tartalék van és általa a terhelés reakcióit jól kiszámíthatóvá lehet tenni és ehez nem kell labor...

    Auratech Field Recording

Aktív témák