Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz pikszel #120677 üzenetére

    Rengeteg olyan emberrel találkozom, hogy kb akkor veszi észre ha baj van, amikor valami miatt üzemképtelenné válik a kerékpárja. Pedig a problémák már jóval ez előtt megvannak. Olyan esettel is találkoztam, amikor a lánc elreszelte az első váltó terelőjét, mert folyamatosan úgy ment, akár több ezer km-t, hogy a lánc súrolta a terelőt. Őt ez nem zavarja. Sok embert az sem zavar, hogy több centit kotyog oldalra a kerék, fel sem tűnik neki, pedig ez már azért bőven kihatással van az irányításra, akkor jön szervizbe amikor eltörik a tengely, vagy amikor kihullott belőle az összes csapágygolyó. És amikor mondom, hogy ez egy kerék csere lesz, mert már az agy belseje is tönkrement, akkor meg meg van lepődve, azt hitte csak egy csavart kell meghúzni. Vagy amikor szeretne egy kis szervizt 6000 ft-ért, és azt hiszi, hogy ezért ki is cserélünk mindent a kerékpáron ami rossz. Mert hát vette mondjuk használtan 15-ért, akkor a szerviz nem lehet több. Persze új sor, lánc, hajtómű, kerekek, nyilván kijön 6000 ft-ból. Rengeteg ember iszonyat mód el van tévedve.

    FireKeeper: Már vártam ezt a választ. Mint ahogy ivana is mondta, ez régen is így volt! Te csak a 30-40 ezer ft-os, vállalhatatlan fos tesco bringa miatt hiszed azt, hogy a 120-150 ezer ft-os bringa annyira elrugaszkodott összeg. Már egyszer kifejtettem itt, de anno még a 90-es évek elején, pont egy havi bér volt egy alap, acélvázas, acél merev villás, 18 sebességes mtb. Mondjuk ez nem fos kínai volt, hanem alap shimano. Ez egy havi bér volt.
    Illetve sok szempontból még drágábbak is voltak régebben a bringák. Én 94 körül vettem az első komolyabb bringám, egy GT karakoram-ot, Cro-mo vázzal, Full LX szettel, Marzocchi XC 400 olajpatronos villával, mindezért 122 ezer ft-ot kellett fizetni. Tudod te mennyi pénz volt ez akkor? Egy havi átlag bér volt 20 ezer ft. Kb 5-6 havi bér volt ez akkor. Ez mai pénzre átszámolva legalább 900 ezer ft. Mai kornak megfelelően, egy ilyen gép, kb 300 ezer ft. Tehát a harmada mint 94-ben! Akkor miről beszélünk?
    Régen még drágábbak voltak a bringák mint ma, ez a nagy büdös helyzet.

    bringasisti: 66-ban mennyiért vetted azt a bringát, és mennyi volt akkor egy átlag havi kereset, ennek azért utána számoltál?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák