Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r0pi

    tag

    válasz Peat;) #3573 üzenetére

    hello,

    en ket shimano beastmaster feederrel pecazgatok mostansag. csak ajanlani tudom oket.

    3,66 medium
    3,96 heavy

    dobotavolsagokra:

    a mediummal 2oz(~max 70g) spiccel 20g-os kosarral gond nelkul lehet 30-40 metert dobni, mindenfele erolkodes nelkul. eddig a legerossebb 3oz(~max 110g)-os carbon spiccel dobtam vele olyan 60-70m-et igaz 50g-os vegolommal, meg itt sem kellett erolkodni.

    a heavyvel 4oz(~max 150g)-os spiccel 70g-os vegolommal lazan megy a 70-80m is, doboeloke nelkul, mivel a lagy spicc megvedi a zsinort a lenduletvetelnel keletkezo terhelestol. attol, hogy dobas elott belog, mint a hig takony nem kell megijedni, nem lesz semmi baja :DDD . haverom 3,5 libras bojlis bottal ugy dobalta(el, jo messzire, mert szakadt szepen) a 80g-s kosarakat 0,25os zsinoron, hogy orom volt nezni.

    altalaban 0,20-0,22 es fozsinort (tubertini feeder line) hasznalok, doboelokezni nem szoktam. tort gubancgatlo - 6,3kg teherbirasu gumival behuzva, ra feeder kosar, vagy cseppolom. nem igazan tavdobo szerko, de rossznak sem rossz.

    a tavolsagok csak becsultek, ami vizen eleg bajos, lehet tobb, lehet kevesebb. merni nem mertem meg ki.

    a kovetkezo preda egy 4,20as extra heavy, vagy lehet egy 4,50-4,80as extra heavy long feeder leszen, mert sajna van olyan to, ahol a kedves bojlis kollegak beidomitottak a halakat a to kozepere :( .

    shimano ugyben itt erdemes korbenezni : [link]


    mas:

    mult hetvegen kint voltam hazireten - ujra. megusztam 1 horog elvesztesevel :D, viszont cserebe nem ment a hal, legalabbis nyilt vizen nem. 6-8 keszeg/karasz akasztotta fel magat, azon kivul nalam semmi. cimborak tuskosban lottek egy szep pontyot es egy amurt, csak az a gond, hogy oda meg mindig nem vok jo ilyen cuccal es megint elhagytam volna a fel dobozomat az akadokban. lenyeg, hogy nalam a ponty nem evett, nem ugrott semmire, amivel probalkoztam:
    kukorica - csunti, kukorica fuzve - lebegtetve, csonti karikan - ezt a keszeg karasz azert honoralta, foldikukac, kukorica pellet, kukorica csira pellet, gyongykukorica, tonkoly buza, lucerna pellet, halibut-os pellet
    + kukorica csira likor, vmi mezes aroma

    0,13as es 0,15os eloke, kb arasznyi. 6-12es horogmeretekkel.

    etetokajanak: kukoricadara + ttx + haztartasi keksz + natureteto + mirelitkukorica + aroma izles szerint


    van ilyen sajna :F

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák