Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Jó pár hete nem írtam ide. Röpke 500+ hozzászólást kellett átnéznem...:)

    Nos anno írtam, hogy szeretném nyomás próbáztatni 2 kínai órámat:
    Parnis 200M, menetes hátlap, zafír üveg, Miyota szerkezet
    Phoibos 300M, menetes hátlap, zafír üveg, svájci Ronda Quartz szerkezet

    Bevittem az órákat a Mammutba a Óradoktorba.
    SENKINEK NEM AJÁNLOM!!!

    Volt ott egy szimpatikus srác (akit azóta sem láttam). Van helyben is vizes gépük, az egyből megvan, de ha nem bírja az óra a nyomást, akkor tönkre is mehet, be is robbanhat az üveg. De van egy komolyabb gépük máshol, de az 1-2 nap mire meglesz. Az pontosan megméri, hogy mennyit bírnak. Darabja 2500 Ft a vizsgálatnak. Belementem. Csütörtökön leadtam, de mondta péntekre nem lesz meg, hétfőre már meglehet.
    Vártam, hogy szóljanak, 1 hétig nem történt semmi. Elkezdtem hívogatni a Mammut oldalán lévő számot, de nem vette fel senki a telefont. Írtam e-mailt, de arra sem írtak vissza. Másnap újra telefonáltam. Felvette a tulaj, mondta, hogy még nincs kész, szólni fognak. Végül a leadástól számítva 2 hét után hívott, hogy visszajöttek az órák. Na végre mehettem értük, bár nem erről volt szó a leadáskor.
    Odaértem, épp egy szerencsétlen ügyfél beszélgetett velük kínjában. Leadta a régi "családi ereklye" műanyag tokos és gumiszíjas Casio óráját szíjcserére hozzájuk, de eltörték a tokot és ők (a tulaj + egy flegma pöcs másik "eladó") sajnos nem tudják a Casio szervizbe elküldeni az órát. Fáj a tulaj lába és nincs erre ideje. Ez van, anyagfáradás... A Flegma társa le is b@szta a szemüvegét az üvegasztalra, hogy az is 40k Ft volt anno és nézze már meg van ragasztva a keret. Ez van. Srác nem ugatott, türtőztette magát majd azért búcsúzás közben észrevette, hogy nincs meg az óra stifjtje. Hirtelen nem találták meg, de ha vesz bele a srác, akkor utólag kifizetik neki. Elment a pórul járt ügyfél, jöttem én.
    Elővették az óráimat, melyek egy közös zacskóban voltak. Már ez sem volt szimpatikus, mivel egymáshoz súrlódva simán karcolódhattak volna.
    Azt mondja a tulaj 7500 Ft lesz.
    Én: Miért kerül ennyibe, 5000 Ft-ról volt szó?
    Tulaj: Mert a próbán kívül csináltak velük mást. Mondom mit? Új, hibátlan órákról beszélünk. Jó akkor 5000 Ft lesz.
    Én: Na is meddig vízállóak, mit sikerült kideríteni?
    Tulaj: A mérésről nem kértem cetlit, nem kértem eredményt, így nem tudja. 5000 Ft lesz.
    Ekkor kezdett eldurranni az agyam...
    Én: És ennek így ebben a formában mi értelme van? Ha ezt tudom be sem adom. Elkérhetem az órás telefonszámát, aki lemérte az órákat?
    Tulaj: Azt nem lehet, titkos, de ha gondolom újra leadják.
    A nagy f@szt, hogy 2 hétig megint ráüljenek, mert szegény tulajnak fáj a lába és ezért nem viszi el időben az óráimat.
    Látták, hogy nem vagyok boldog. Elkezdte ecsetelni mindkettő kókler, hogy ezek kínai órák, max 30M-t tudnak. Oka: kínaiak
    Végül felhívta a saját telefonjáról az órást és beszélhettem vele.
    Órás: 3 barig mérte az órákat, azt bírta mindkettő, de tovább nem merte, nehogy berobbanjon az üveg. Mivel ez kínai. Kérdeztem tőle, hogy ismeri egyáltalán a Phoibos márkát? Fél éve alapult. Nem ismeri, de hát kínai, így nem fogja tudni, ami rá van írva. Max kezet mossak bennük.

    Verdikt: Imádom ezeket a begyepesedett órásnak nevezett f@szokat, akik előítélet alapján döntenek.
    Akinek lenne egy "komolyabb" 30k+ Ft-os kínai órája ne is erőltesse a "csakajapáncsakasvájci" órásmestereknél a nyomáspróbát. Egyik havernak 1 évig volt ilyen Parnisa. Úszott benne, vizicsúzdázott benne, de mindet bírta. Persze biztos az is csak a kézmosást bírja...
    Kérdem ezeknek a lehúzós méréseknek mi az értelme?
    Példával élve: Leadnám a kínai kocsimat egy tesztelőnek, hogy nézze meg megy-e valóban 250 km/h-t, mert benne BMW motor van és minden alkatrésze minőségi. Erre a teszt után mondaná, hogy mivel kínai a kocsi márkája csak 80 km/h-ig merte nyomni, mert ugye kínai és persze fizessem ki a "tesztelés" árát.

    Akinek komolyabb alapanyagokból (értsd acél, normális szerkezet, nagyobb vízállóság van ráírva) összerakott kínai órája van használja nyugodtan és ossza meg velünk, hogy mit bírt az órája.

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák