Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HJPOWER

    csendes tag

    Sziasztok! A napokban váltottam kompakt vízhűtésre, eddig csak léghűtéses tapasztalataim voltak, azok is vegyesek és kíváncsi lennék, ti mire gondoltok mi lehet a hiba, egyáltalán van-e?

    Alaplap: ASRock Fatal1ty 990FX Killer
    Processzor: AMD FX 8350..

    Gépház: Cooler Master Comos S (3db 12cm venti szívja a levegőt elölről, 1db 12cm-es fújja ki hátra, egy 20cm-es az oldallapról küldi szembe(amióta ezt bekötöttem, 2°C-t hűlt a rendszer), és a tetején van a hőleadó radiátor a 2db gyári Corsair SP120 ventikkel.)

    Vga: MSI R9 280x (nem referencia hűtéses, gépházba "fűt".)
    Paszta: Arctic MX-4

    Minden energiagazdálkodási protokoll bekapcsolva, alap 4,00 ghz-es órajelen, egyedül a turbo core aktív, semmi egyéb OC.

    A léghűtéses kaland nem ide tartozik, viszont a Corsair H100i-vel kapcsolatos dolgaim igen. Végigolvastam a teljes topikot, olvastam, hogy több cserés darab is már megfordult a kezeitek között, mert hangos volt a pumpa, zúgott, búgott, egyebek...

    Nekem ilyen jellegű problémám nincsen, akármennyire is búvárkodhatok a gépházban a pumpának nincsen hangja, vagy a ventilátorok elnyomják, inkább a hűtési teljesítménnyel kapcsolatban vannak kételyeim, 38-40°C körül van idle módban, kb 25°C-os szobában, ezt a bootolást követően balanced módban tudja, max terhelésen pedig 52-55°C itt pedig már performance módban, tehát pörgeti rendesen a ventiket... Ezek a legjobb értékei, a nagy melegben a 60°C-is elérte. Ezt követően újra pasztáztam, vékonyan, utána raktam fel a 20cm-es oldalventilátort és itt tartunk most....

    Amd processzoroknál jönnek mindig a 61-62 °C fokkal, hogy ne haladja meg, mert nem bírja úgy a hőt, mint az Intelek, na de pontosan miről is van szó? A magokról, jelen esetben a 8 mag főfoka ne haladja meg ezt az értéket vagy a foglalat illetve kupak vagy akárhogy is hívjuk...?

    Más FX tulajok ilyen számokat 4.6-4.7ghz-es értékeken kapnak, hasonló hőfokú szobában....

    Esetleg érdemes lenne cserélni a gyári ventilátorokat? Ha igen, mi lenne a leginkább költséghatékony, ami tényleg hozna javulást? Hang nem számít, csak a hűtési teljesítmény. ;)

    Ötlet, vélemény minden jöhet. Köszi!!

    ;)

Új hozzászólás Aktív témák