Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nikaré

    őstag

    válasz Miklós315 #1026 üzenetére

    Röviden, mert nekem nincs időm ilyen kevert szóvirágokra, sem írogatni, sem megfejteni mire gondolt az író.
    Ajjaj, vannak itt bajok.
    Először is nem tudom elfogadni a Compliance stílusú semmiről beszédet, sem az akadályozó inproduktiv szemléletet (sem) !
    Aztán, a vallás. Az magánügy.
    Senkinek semmi köze ahhoz, hogy miben, kiben hiszek. Ahhoz meg pláne, hogy a gyerekem hogyan nevelem akár vallási téren is!
    Iskolákba befurakodott oktatás címszóval sem értek egyet.
    Persze gondban vannak mert a rengeteg betelepült náció felhígitotta az itteni állóvizet (nem csak a vallási erőviszonyokban)
    Szavaztunk ahová, és elindult a döntés mechanizmus. Nem kell sírni, kioktatni, már semmilyen rahatásunk sincs akármennyire csűröd csavarod, csak fejben játszhatsz, elméletben.
    Fogadd el.
    Tudod mennyi muszlim templom van a fővárosban?
    Tudod mennyi hindu vagy taosta hívő van Magyarországon?
    Pontos adatokat nem tudni mert nem (merik) bevallani.
    (Csak el kell menni egy két ilyen szent hely közelébe, ima vagy vallási ünnep napjain, és láss csodát :K)
    A végére írok egy megtörtént esetet.
    Ismerősöm gyerekeivel fordult elő az egyik választási kampány idején.
    A mai napig megvan neki az az A5 papír amin le van írva, hogy kire kell szavazni, ha jót akarnak a gyerekeinek. Ezt a padokra letéve fogadta a gyerekeket iskola kezdés első órája előtt, hogy vigyétek haza anyunak, apunak.
    :Y
    Kezdetekben a vallás egy vagy több megmagyarázhatatlan (esetleg félelmetes) jelenség imádatata volt. Napjainkra rengeteg irányzattal gyarapodott.
    Nincs ezzel semmi baj, de amikor fanatizálódik vagy áfás számla nélkül ad megváltást az több mint nevetségessé teszi.
    Nem óhajtok veled elméleti vitát folytatni.
    Szerencsés helyzetben voltam és jártam Vatikánban, és (itt a többi országot töröltem mert nem szeretném, ha ezért a felsorolásért bárki belém kössön a kiterjedése távolságok kül/belpolitikai viszályok, háborús helyzetek miatt .... Ja, nem turista, hosszú hétvége vagy két hét wellness szemüvegen keresztüli látásmóddal ) hiszed vagy sem, érdekelt a kultúrájuk vallásuk, politikai, gazdasági berendezkedésük, éltem családokkal, olyan szegények között akik egyetlen reményük a hit volt. Én (sajnos vagy szerencsére) nem a katedráról, könyvekből, tévéből vagy mások meséiből merítem a leülepedett tapasztalataimat, gondolataimat.

Új hozzászólás Aktív témák