Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • strcpy

    tag

    válasz cynric #86930 üzenetére

    Ebay-en a 250 dollár feletti rendeléseknél átvételkor alá kell írni egy ún. Signature Confirmation Receipt-et, azaz a tértivevényt. Ha a csomagot (kis összegű) ajándéknak jelölöd és nem kérsz direkt tértivevényes kézbesítés a Magyar Postánál, az USPS már nem fog aláírást kérni az átvevőtől.
    Az átveszi, tracking-ben szépen meg is jelenik; ő viszont jelzi PayPal felé, hogy sosem kapta meg.
    PayPal megnézi, 250 dollár felett volt az összeg, de nincs aláírás, így visszautalják a vevőnek a pénzt.
    Ha tértivevénnyel küldöd, át sem veszi.

    De vannak ennél kevésbé szofisztikált módszerek:
    A vevő kéri, hogy minél hamarabb add fel, mert meglepetés lesz/kell a munkájához/enélkül meghal a kutyája. Te megígéred. A sikeres aukció után kapsz egy PayPal-osra megtévesztésig hasonlító fizetési elismerést a pontos összeggel. Te sietve feladod a csomagot, majd néhány nap múlva jön a hidegzuhany: Az Ebay szerint még nincs kifizetve a termék. Megnyitod a kapott mailt, és akkor jössz rá, hogy az bizony a af3tr87mne@paymepal.com-ról jött.

    Ekkor felveszed a kapcsolatot a vevővel, aki vagy vállat ránt, vagy felajánlja, hogy néhányszáz dollárért visszaküldi neked az árut.

    Na, naiv ismerősöm így vett érzékeny búcsút egy Canon objektívtől és 150 dollártól. :DDD

    Jellemzően közép/kelet-európai, kezdő eladókra utaznak, akik nehezen tudják érdekeiket érvényesíteni az USA-n belül.

    A szokásos: Ajánlott óvatosnak kell lenni, csak Ebayen keresztül kommunikálni, a feladásra szánt csomagot lefényképezni/videózni, tértivevénnyel feladni és megvárni amíg PayPal-ra beérkezik az összeg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák