Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    Sziasztok! Bocsánat ha nem a legmegfelelőbb fórumot találtam, azért bepróbálkoznék itt 1-2 külső HDD kérdéssel. Legfeljebb ha rossz helyen járok, kérlek benneteket irányítsatok máshová
    Nagyon sok vívódás (és stb) után vettem egy Asus RT-N66U routert, ami 2db USB porton is tud fogadni HDD-t, stb.
    Rendelkezem 2db Western Digital My Passport Essential 500GB USB 2.0 külső 2,5"-os HDD-vel (már olyan régiek=kb 3évesek, hogy a honlapjukon meg sem találom őket, nem tudom az adatlapot linkelni)
    Kérdéseim:
    1.) Ha állandóan rá van dugva az Asus routerre (kvázi NAS-ra) a WD külső HDD, az mennyivel növelheti a "villanyszámlát"? Ha a router (NAS) nem tudja alvásba küldeni (alap frimmel miért is tudná), mennyi lehet a HDD-nek a plusz fogyasztása (1-2-5 watt)?
    2. A külső HDD élettartamával kapcsolatban mivel kell számolni, ha a ruoter (kvázi NAS) éjjel-nappal be van kapcsolva? (Hozzáértés hiányában feltételezem, hogy a rákötött HDD is éjjel-nappal pörög, ha van adatforgalom, ha nincs?)
    3.) 2TB HDD mennyivel fogyaszthat többet mint az 500GB?
    4.) Jelenleg kizárt, de azért megkérdezem: Ha lenne pénzem 2TB-os külső (USB-2-es) HDD-re, a fenti feladatok ellátására milyen ár/érték arányban jó típust ajánlanátok?

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák