Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz lajxko #14187 üzenetére

    A Delock, ha arra gondoltál eSATAp miatt drága, ami eSATA+USB egybe, 1 db kábelle megy, ha ha sima eSATA 2,5" racket veszel (olcsóbb), annál 2 db kábellel kell használni (+ USB táp), v marad ez a 3,5" Maxell megoldás.

    (#14189) kroland20: A cache kis fájloknál fontos, rendszer HDD esetén [link], külső vinyókon tárolt nagyméretű fájlok esetén másodlagos tényező sebesség szempontjából. Ha oprendszert, programokat (=sok apról fájl) futtatnál külső vinyóról akkor lehet komolyabb szerepe.
    3,5" 4 TB vinyó 8 MB cache-el nehezen hihető, USB2-n másolt talán, h 30 MB/s volt a sebesség, illetve, ha sok apró fájlt másol, akkor is visszaeshet a sebesség mindnél, mert a gyártói oldalakon /tesztekben lévő szekvenciális értékek = nagy fájlok másolása, pl. ISO, HD Film stb. Milyen külső vinyó volt az :F
    Akár meg lehet próbálni Expansiont, de fapados modell, semmi extra és utóbbi időben meghibásodott egyeseknél pár db, szóval felejtős szerintem...Seagate-nél inkább a Backup Plus szériák a jók, cserélhető interfész adapterekkel, NTFS 3G driverrel MAC-hez, mert a többit, ahhoz, h használni tudd, át kell formázni, mert úgy tudom MAC csak olvasni tudja NTFS-t, íráshoz külön (fizetős) progi kell.

    Torrentes részhez nem tudok hozzászólni így távolról, lehet torrent progi hibája, v vmi más folyamat közbe használja a HDD-t, ami így nem tudja tartani a lépést letöltéssel, ha túl gyors a net, esetleg megtelt az átmeneti tároló (cache), v mittomén, használd google-t, v kérdezd tomeg rrent topikban. Windows topikban hasonló hibára panaszkodtak néhányan új 3.3 Utorrent miatt, visszarakták a régebbit és nem volt gond, nem tudom MAC háza táján mi a helyzet e téren...

Új hozzászólás Aktív témák