Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikus

    tag

    Sziasztok!

    Lenne egy problémám, amit nem tudom, hogy valójában az-e, de mindenesetre igen zavaró, és ebben szeretném a véleményeteket vagy segítségeteket kérni.
    Eddig igazából nem nagyon tudtam megkülönböztetni, mert nem volt viszonyítási alapom. Van 2 Toshiba USB 3.0-ás merevlemezem. Az egyik egy StorE alu 2S 2,5" 1 TB, és egy StorE Slim 2,5" 1 TB.
    Igazából mindegy alu, a második kicsivel kisebb elődjénél.
    A lényeg, hogy 3 gép is van, amin látom a különbségeket és a "Biztonságos eltávolításról" lenne szó.
    Tudom lehet volt már témában, de nekem az a kereső rész felül nemigazán akar semmit kiadni.
    Szóval
    1. XP alatti leválasztásnál, jobb klikk biztonságos leválasztás, etc. A Slim-el semmi problémám, kicsit villog, kialszik a fénye, majd megáll a vinyó. Simán kihúzható. a 2S-nél ugyanez a történet, csak itt nem "alszik el a fény" és úgy érzem, hogy a vinyó nem állt meg, és még forog, amint lehúzom egy "ciccenés", mintha hirtelen leszedem az áramforrásról. (ha kikapcsolom a gépet, akkor szépen megáll ez is, utána simán levehetem) //itt sajna csak USB 2-es csatik vannak.
    2. Win 8 alatt egy másik gépen mind a 2 vinyó ugyanezt a jelenséget csinálja, itt USB 3-at használ, de itt is "közvetlen áramelvonásként" egy "ciccenéssel" reagál... (bocsi jobban nem tudom leírni, talán olyan hangot ad, mikor egy notebook bekapcsoló gombját valaki bekapcsolt állapotban sokáig nyomva tartja, és hirtelen kikapcsol a gép).
    3. Win 8.1 megint egy másik gép, a folyamat ugyanaz, viszont itt mind a 2 vinyó szépen leáll és kihúzható.

    Kérdésem az lenne, mennyire károsítja ez az egész "huzogatósdi" a vinyókat? :F És mit lehetne tenni ellene, hogy normálisan álljon le minden esetben? Elképzelhető, hogy károsítja az adatokat is? Valahogy nem érzem normálisnak ezt az egészet ..... Köszönöm az építő hozzászólásokat és segítségeket! :R

Új hozzászólás Aktív témák