Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ta777 #16655 üzenetére

    WD My Passportok amúgy is fullosan leállnak, mert a vezérlője támogatja ezen funkciót (+ ha még OS is, akkor ok), csak ezért nem muszáj feltenni a programját.
    Fejparkolás az más, azt Passportnál nem is tudod állítani (max pl. HDS-ben korlátozni [link]), csak és kizárólag SATA-ra kötött WD merevlemezeknél lehet. Pár éves Passport működést tanulmányozva, azért nem parkolnak ezek annyit, hogy a 600.000-es gyári értéket túllépjék. Fejparkolás egy szükséges művelet, főleg notebook merevlemezeknél, kicsit túl van ragozva ez a téma.

    Ha a notebook merevlemeze 70 % kondis, azon biztos van hibás szektor, max nincs függőben, mert át lett helyezve a tartalék területre, ahol nem sok vizet zavar. Van a HDD szektor javítás témának külön topikja, illetve meg lehet próbálni HDS-ben a felület újrainicializálást [link], ami teljesen legyalulja, "felfrissíti" a felületet. Formázásnál, ilyenkor a teljes jöhet szóba, de az sokáig eltart, igaz újrainicializálás is... De, ha úgyis megy szervízbe és még garis, akkor a legtisztább cseréltetni, mint hosszú órákat vacakolni vele a fenti programokkal.

    Screenshot: PrtSc (PrintScreen) billentyű lenyom, képernyőmentés, vagy Alt+PrtSc az adott ablakról. HDS-tmegnyitod és rámész a SMART-ra [link]. Majd ide, PH-s képfeltöltőre tolod a hsz írása közben.

Új hozzászólás Aktív témák