Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz RBJ #18196 üzenetére

    Üdv!

    Az LG is gyárt külső HDD-ket azt tudom, a legutóbbi 2,5" sorozat talán az XD7 volt, aminek van sima USB 2.0 és újabb USB 3.0 változata is.

    A belassulásnak számtalan oka lehet még, a forrás és a cél HDD teljesítménye is nagyban befolyásolja. A merevlemezek nem teljes felületén egyenletes a sebesség, lemez elején | közepén | végén is eltérő. Ha az adat átnyúlik, akkor amiatt is lassulhat, valamint ha nagyon tele van másolva a HDD, az is negatívan befolyásolja az adatátviteli sebességet. Továbbá a lemeztöredezés szintén lassító tényező, főleg NTFS fájlrendszer esetében. Ext4 fájlrendszer esetében kevésbé.
    Ha USB Y kábelt adtak hozzá, az az egyenletes tápellátás miatt kell, ugyanis a szimpla 2.0 port ilyen téren bizonytalan. Extrém esetekben lassulhat az adatátvitel elégtelen táp miatt is, ha a folyamatos írás okozta nagyobb áramigényt már nem bírja el a port.

    Továbbá érdemes lenne megnézni a HDD állapotát is (HD Sentinel), az ok-e, esetleg másik USB kábellel, másik USB portban is kipróbálni, mert ezek is lehetnek a hiba forrásai. Valamint CDM / ATTO tesztprogramokkal sebességértékeket is meg lehet mérni, azoknál is ennyire belassul-e?
    Ha Linuxot használsz, ott is vannak a SMART ellenőrzésére lehetőségek (GSmartControl, smartctl), illetve sebességet tudsz mérni Disks / Lemezek alkalmazásban, vagy akár terminálban dd / hdparm által.

Új hozzászólás Aktív témák