Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Cool Face #18788 üzenetére

    Hi,

    Én személy szerint nem használok ilyen célra 2,5" külső vinyót és az érintett topikokban a többség is inkább csak sima adattárolásra használja PC-n, notebookon, esetleg filmnézésre TV-n, médialejátszón. Ha 24/7 üzemben lenne járatva, akkor lehet ideálisabb lenne egy strapabíróbb merevlemez, mint pl. a WD10JFCX. Igaz ez drágább, illetve eredetileg NAS / RAID üzemre van optimalizálva. Valamint 2 esetleges probléma is még felmerülhet:

    1. Áramellátás
    Azért egy ilyen kis mini PC általában elég karcsú ilyen téren... ahhoz, hogy normálisan meghajtson egy 2,5" külső HDD-t, ahhoz vsz USB Y kábel kéne. De lehet még az sem lenne elég és aktív USB hubot, vagy külső tápadaptert kéne használni. Utóbbi meg eleve az olyan típusoknál oldható meg, amelyeken van USB DC Power bemenet [link].

    2. Melegedés
    Folyamatos használatnál melegedni fog a benne lévő merevlemez. Ha tartósan magas hőmérsékleten üzemel, az nyilván nem tesz jót neki. A My Passport Ultra műanyagházas, ami nem a legkedvezőbb hőelvezetéssel bír. Ilyen téren pedig egyértelműen jobbak az alumínium külső házak, amiknek van külön topikja.

    Tehát a fenti dolgokat figyelembe lehet venni, de azt nem állítom, hogy egyáltalán nem működőképes és nem használható az említett célra egy 2,5" külső merevlemez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák