Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    Újdonság!

    Ha már prémium kategória, akkor nemrég megjelentek a Toshiba 2,5" Canvio sorozatának legújabb modelljei:

    Toshiba Canvio Premium | Toshiba Canvio Premium for Mac

    A gyártó általi felsőkategóriás minősítést erősíti a kiváló minőségű alumínium ház, bónusz szoftverek és azok extra funkciói, hordozótok, USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) Type-C aljzat, 1 TB / 2 TB / 3 TB tárolókapacitás és 3 év gyártói garancia. Az itthoni megjelenésről és az árakról sok információ még nincsen, de ezen cikk alapján általánosan április közepére lehet számítani és 66 Ł (~26.000 Ft) körül lesz az 1 TB-os modell ára. Tehát nem a legolcsóbb, de akinek egy prémium kategóriás 2,5" külső HDD kell és hajlandó a felárat megfizetni, annak az új Toshiba jó választás lehet. Bár kontraként felhozható, hogy sanszos ennél a típusnál is az integrált USB aljzat [link], mivel manapság a többi 2,5" Toshiba modellnél is gyakorta találkozni ilyen megoldással.

    Hasonló, alumínium házas és USB-C csatlakozós exkluzív 2,5" külső merevlemezt a Lacie is nemrég piacra dobott Porsche Design Mobile Drive néven. Az új modell 1 TB / 2 TB / 4 TB tárolókapacitással érhető el. Viszont, mivel ezen gyártó amúgy is prémium kategóriás és általában híres dizájnerek tervezik a termékeiket, így rendszerint az árak is ennek megfelelően alakulnak.

    Továbbá a Fantec kínálatában is van Type-C csatlakozós 2,5" külső merevlemez. Az ALU-25U31 modelleken viszont már USB 3.1 Gen 2 interfész van, ami teljes értékű USB 3.1-nek tekinthető. A szabvány sebessége viszont a sima HDD belsős megoldásoknál nem, hanem csak az SSD alapú változatoknál használható ki. Illetve azokkal sem teljesen, mivel maga a SATA3 interfész fogja limitálni. Tehát a teljes adatátviteli sebesség eléréséhez mindenképpen egy gyorsabb belső interfész (pl. M.2 | PCIe), illetve RAID alapú megoldás szükséges. Ilyet készített nemrég a fentebb említett francia gyártó, ahol a LaCie Chromé belsejében 2 db M.2 SATA SSD foglal helyet RAID 0-ba kötve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák