Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bihariszabi #18895 üzenetére

    Egyértelmű a fémházas előnye —► jobb hővezetés. Ha 24/7-ben megy és gyakorta terhelés alatt (aktív lemezművelet) lesz, akkor melegedni fog, főleg nyáron. De akár üresjáratban is felmelegedhet simán, ha a szobahőmérséklet magasabb. Viszont ilyen téren a full alumínium külső házak igazán jók, azok vezetik a legjobban a hőt.

    "A rack-es megoldás annyira nem tetszik, mert sem a portól nem védett, sem külső tápot nem szeretnék használni"

    A mondat első felét eleve nem értem, de egy 2,5"-os megoldáshoz rendszerint nem kell külső tápadapter. Maximum kiegészítő tápellátás, mint pl. USB Y kábel, ha a gazdagép 1 db USB 2.0 portja nem tudja rendesen meghajtani. De az USB 3.0 portnál már nem szükséges, mert az egy 2,5" | 7200 RPM külső merevlemezt is meghajt rendesen. Probléma előbbi esetben max. akkor van, ha csak 1 db USB 2.0 port van a gazdagépen, ami nem tudja rendesen felpörgetni és ilyenkor az Y kábel nem jöhet szóba. Ez esetben megoldás lehet külső táp, ha egyáltalán van rá lehetőség [link].
    De általában egy 2,5" | 5400 RPM-es külső HDD-t jó esetben meghajt egy TV, router is. Ha nem, akkor az független attól, hogy most éppen gyári kompakt / külső házas kivitel. Illetve itt, ami a fő probléma lehet, az maga a gazdagép... mert egy PC, notebook sokkal jobb és stabilabb ilyen téren, illetve ezek az első számú és alapértelmezett eszközök, amikkel mind a normális működés, mind a teljes kompatibilitás garantálható. Az "egyéb eszközök", mint pl. TV, médialejátszó, játékkonzol, router, set-top box és társai eleve lutri ilyen téren...

    Pontosan ilyen az alvó mód is. Annak normális működése szintén az alapértelmezett eszközökre és asztali operációs rendszerekre van belőle. Hiába támogatja és tudja a külső vinyó gyárilag, az egyéb eszközökön és készülékeken egyáltalán nem garantált, hogy minden működni fog, ami pl. PC-n egy Linux / Windows alatt [link].

    Tehát a lényeg, hogy kivitelezhető a dolog, lehet egy (2,5") külső merevlemezt ilyen célra használni és 24/7-ben járatni. Vannak itt a topikban és a fórumon is többen, akik így használják. De pl. a stabil tápellátásra, melegedésre stb. érdemes lehet odafigyelni. Ebből adódóan bizonyos esetekben, ha szükséges, akkor egy 3,5" külső tápellátású, illetve alumínium házas kivitelű megoldás előnyösebb lehet. Valamint vannak direkt 24/7-es üzemre tervezett belső HDD-k, amiket egy külső házba téve ütős párost alkothatnak. Mert ugye a legtöbb gyári kompakt külső winchesterbe csak kommersz, normál merevlemezeket tesznek. Nem muszáj persze előbbit választani, mert ráadásul kicsit drágábbak is. Viszont ilyen felhasználásra tartósabb lehet hosszabb távon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák