Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smallmer

    őstag

    Sziasztok,

    végre kezd kirajzolódni a kép, hogy milyen külső hdd-t vásárolok. A külső rack+ hdd lehetőséget teljesen elvetettem, mert néztem videókat a gyártók szoftveres támogatásáról és több is megtetszett, tehát maradok a gyári kompakt felállásnál.

    Az elején kikötöttem, hogy transcend külső hdd-t nem szeretnék, mert anno vásároltam 2db pendrive-ot is tőlük és mindkettő idő előtt tönkrement, de mivel a beszámolók alapján a StoreJet 25H3-ban nem integrált aljzat van, ezért bevettem a számításaim közé. Ebből a modellből úgy gondoltam, hogy megérné a 2TB-os modellt megvásárolni, mert ár/érték arányban aránylag jó.
    Ahogy néztem szoftveres téren van:

    Backup

    Itt ugye több mappát is meg tudok adni, amit szeretnék backuppolni, illetve nagyon bejön a one touch backup is, ami ugye lényegében a hardveren lévő gomban történő backup.

    Restore

    Ha jól értettem ennek az a lényege, hogy mondjuk a képeimet backuppolom a külső hdd-re és monjuk egy másik gépen rakok a külső hdd-n lévő képek mappába más képeket, akkor azokat restore-al az előbbi gépre felmásolja ha a restore parancsot választom. Jól gondolom ezt?

    Encrypt

    A beszámlók alapján ez nem tartalmaz hardveres titkosítást, hanem csak a mappákra lehet jelszavas védelmet állítani. Szerintem egy átlag felhasználónak elég is. Javítsatok ki ha nem jól gondolom

    Apróságok

    Könyvjelző szinkronizálás, jelszavas számítógép védelem(ezt nem értem minek, van a windowsban is),

    ezzel szerintem be is fejeztem a transcend tulajdonságait.

    a másik amit néztem az a WD my passport ultra metal 2TB és a sima my passport ultra. Sokkal jobban tetszik kinézetre mint a transcend, kicsit kisebb is. Szoftveresen úgy láttam hogy csak annyival tud többet a transcend szoftverénél, hogy van rajta egy dropbox lehetőség, aminek értelmét nem nagyon látom, ha felrakom dropboxra a cuccaim akkor minek kell a hdd? :) Egy a gondom és ha ez nem lenne akkor ezt választanám. Ez az integrált usb aljzat. Illetve mit bírhat ez a hdd egy leejtés esetén? Eléggé vigyázok a cuccaimra, nem szoktam leejteni, de bármikor meg lehet a baj. Esetleg egy ilyen tokkal ki lehetne szerintetk küszöbölni a tönkremenést egy esetleges leejtés esetén? Néztem, hogy a wd-nek van egy my passport x külső hdd-je is. Abban is integrált lehet az usb aljzat?

    A toshibákat elvetettem, mert úgy láttam mindegyik integrált usb aljzattal rendelkezik. Bár olvastam azt, hogy általában azok a cégek akik sima vinyót is gyártanak, ők integrált usb-vel készítik nagy többségében. Bár a canvio premium nagyon szép, gondolom az is integráltal fog érkezni. Ja és ki tudja mikor.

    Az 1TB méretű verziókat elvetettem, mert az SP Armor 85 -nél elég kevés a szofveres támogatás, a többi meg jobban megéri 2tb-os verzióban.

    Mit gondoltok a transcend megbízható? nem szeretnék úgy járni mint az előző adata-val ahol tönkrement az aljzat és egy csomó fontos dolog eltünt, ezért is vacilálok nagyon a wd-vel.
    Ki mire szavaz? :)

    köszönöm szépen a segítséget sokadjára is, a múltkor előbb olvasni kellett volna és utána kérdezni, ezért elnézéseteket kérem

Új hozzászólás Aktív témák