Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bexinho23 #18982 üzenetére

    Üdv!

    A.) Mindegyik 2,5" külső HDD csak USB tápos és jó esetben 1 db USB 2.0 portban is használhatók. Bár ez nagyban függ a gazdagéptől is, mert nyilván jobb és stabilabb ilyen téren egy PC, mint egy külső multimédia eszköz. Kedvezőtlen esetben USB Y kábeles / DC Power kábeles kiegészítő tápellátásra lehet szükség. A külső tápos megoldás 3,5" típusoknál jellemző, de extrémebb helyzetekben akár 2,5" külső meghajtóknál is lehet rá példa [link].

    B.) Gyári kompakt kivitelben nem nagyon, mivel már nincs értelme ilyeneket készíteni és a legtöbb gyártó kiszórta a kínálatából a régi, USB 2.0 modelleket. A külső házas kivitelnél lehet még ilyen interfészes típust kapni, de már ott sincs különösebb értelme ezeket választani.

    C.) Attól függ milyen és hány darab USB-port van a routeren? Ha több darab (Y kábel), netán USB 3.0, akkor használható hozzá simán egy 2,5" külső HDD. Ha csak 1 db USB 2.0 port, akkor az vagy / vagy kategória. Ha a külső tápellátás sem jöhet szóba, akkor nyilván egy 3,5" típus a biztosabb megoldás ilyen téren.

    D.) Alvó mód = készenléti (standby) állapot. Vagyis üresjáratban X perc után kikapcsol a külső merevlemez, leállítja a HDD-t és nyilván energiatakarékossági szerepe van. Illetve, ha később valamely folyamat használni akarja a lemezt, akkor az ilyenkor automatikusan felpörög és felébred alvó állapotból. Viszont egy külső merevlemez az elsődlegesen támogatott eszközökre van belőve, míg xy multimédia készülékeken használva nem garantált többek között az imént említett funkció működése sem [link].

    Az említett felhasználásra megfelelne jóformán a legtöbb külső HDD, de az "egyéb eszközökön" való használat miatt pl. a tápellátás kérdéses lehet. Emiatt pedig érdemes megfontolni a 3,5", külső tápos kivitelűeket is. Konkrétumokat illetően továbbra is az összefoglalót, az ott feltüntetett típusokat tudom javasolni. Vannak multimédia felhasználásra tervezett modellek is, de nem feltétlenül muszáj ilyeneket venni, mert általában megteszi egy normál is ezen célra.

    Ez még nem olyan sok, közel sem a teljes verzió, mint látszik a tartalomjegyzékből is. :N

Új hozzászólás Aktív témák