Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz GBRDVD #19868 üzenetére

    Helló!

    Igen, manapság egyre kedvezőbb áron vannak a 2,5 colos nagy tárolókapacitású külső HDD-k. Ezzel kapcsolatban készült is egy logout cikk. Az M3 Portable pedig az egyik legkedvezőbb árú, sőt szinte a legolcsóbb modell. Illetve arról korábban volt szó, hogy a márkanevekkel variáltak, de maga a termék lényegében maradt ugyanaz. Többen vettek ezen típusokból, de leginkább csak 1-2 TB-os méretben. Előbbiről készült is itt a topikban egy teszt anno még Samsung kivitelben. Illetve a 4 TB-os Maxtor modellről van egy jó külső teszt.

    Amit a zárt, műanyag burkolaton kívül még némi kontraként meg lehetne említeni ezen sorozatnál, az például az integrált USB-aljzat. Legalábbis pl. az 1- 2 TB-os modelleknél általában ez a jellemző, illetve erről a logout cikkben is van némi információ. Viszont a 4 TB-os esetében az ST4000LM016 modellszám normál SATA HDD-re utal és a gyártó saját modellje is ennek megfelelő. Tehát a legnagyobb tárkapacitású M3 Portable esetében nem biztos az integrált aljzat, de például a 2,5"-os WD-knél rendszerint ez a fajta megoldás szokott lenni.

    Valamint ezek az extra nagy tárkapacitású mobil (külső) HDD-k jellemzően SMR technológiát használnak, aminél ugye az írási sebesség csökkenhet. Persze ezt ennél a típusnál is igyekeznek ellensúlyozni különféle technológiákkal, illetve pl. a meglepően nagy gyorsítótárral (128 MB). Aztán, hogy a gyakorlatban ez mennyire működik jól, arról itt a topikban egyelőre még nincsenek információk. Viszont, ha 2,5" | 4 TB külső HDD kell, akkor csak a fentebb említett 2 gyártó készít ekkora merevlemezt és vsz mindkettő erre a technológiára épül. Illetve nem feltétlen akkora probléma ez, valamint egy (külső) HDD minél inkább tele van másolva, rendszerint úgyis annál lassabb lesz.

    Ha esetleg a hagyományos PMR technológiát használó típus kell, akkor pl. a Toshiba gyárt ilyet 2,5 colos méretben, de csak max. 3 TB-ig. Természetesen ez van a külső modelljeikben is, viszont azok rendszerint integrált USB-s változatok. Bár az sem feltétlen gond, mint ahogyan a logout cikkben is említve volt. Valamint a HDD-hez lehet akár külön is venni egy 2,5" külső házat.

    Ha meg az ár-érték arányt nézzük, akkor lehet mégiscsak a legelső gondolat lesz a legjobb. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák