Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz jobesz #21463 üzenetére

    Gondolom magyarul a piros színben kapható modellt akarja ez jelenteni, mert "red" utótaggal szereplő My Passport sorozat nincsen a WD kínálatában. Sőt, ezeknél ilyen belső merevlemezzel rendelkező sem, mivel rendszerint eleve a Blue sorozat merevlemezei, illetve pontosabban azoknak az integrált USB-s változatai szoktak lenni a belsejükben.

    A HGST 2,5"-os merevlemezt a normál kategóriában elvileg csak 1 TB-ig gyárt. Ugyan a Touro Mobile sorozatnál megjelentek a 2-3 TB-os modellek is, de azokban az alábbi cikk alapján valószínűleg WD merevlemezek lehetnek.

    A Backblaze eddigi és a legutóbbi tesztjei is leginkább a 3,5"-os merevlemezeket vizsgálták, azokra vonatkozik a statisztika. Viszont egyrészt nyilván nem minden sorozatot teszteltek, illetve nem azonos darabszámban az egyes gyártók termékeit, tehát már csak emiatt sem feltétlen lehet leáltalánosítani teljesen egy gyártót. Illetve volt olyan időszak, amikor pont a Seagate szerepelt jobban és más gyártó(k) kevésbé. Valamint pl. itt a fórumon a (belső) merevlemezekkel foglalkozó topik összefoglalójában is vannak az említett gyártónak ajánlott merevlemezei. Másrészt a Backblaze tesztjeiben nincsenek adatok 2,5"-os HDD-kről, tehát a 3,5"-os típusokra vonatkozó eredményeket az előbbiekkel pláne nem lehet és nem is kell egy kalap alá venni! Valamint arról pont nemrég volt szó, hogy a Seagate a 2,5"-os kategóriában eleve meghatározó a slim kialakítású, illetve a nagy tárolókapacitású modelljeivel. Valamint ezekhez viszonyítva a többi gyártó hasonló termékei sem feltétlen jobbak és megbízhatóbbak annyival. Sőt, a tárolókapacitásra visszatérve világelsőként a Seagate gyártott 5 TB-osat belső és külső merevlemez formájában egyaránt. Ekkora 2,5"-os HDD-t pedig azóta sem tudott a többi merevlemezgyártó felmutatni, illetve más gyártók 5 TB-os külső modelljeiben is eleve az említett Seagate merevlemez van. Ahogyan pl. a legtöbb 4 TB-osban is ezen gyártó termékei és leginkább csak a WD-nél használatosak az általuk gyártottak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák