Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ruti #21629 üzenetére

    Üdv!

    Ha egy 3-4 TB-os 2,5"-os külső merevlemez kell, akkor az alábbi blogbejegyzés pont ezt a témát részletezi. Ezeknél egyes gyárilag összeszerelt modellek ára a legkedvezőbb, ellenben a külső házas megoldásnál bizonyos esetekben már maga a (belső) HDD is többe kerülhet. Viszont az utóbbinál előny pl. a szerelhetőség, valamint egy full alumínium külső háznál a jó hővezető képesség.

    A gyártói garancia igénybevételénél értelemszerűen magával a termék gyártójával kell felvenni a kapcsolatot és RMA ügyintézés útján bonyolítható le a garanciális csere (példa). Az erre vonatkozó információk pedig rendszerint megtalálhatók a gyártók weboldalán, azokat kell lecsekkolni, regisztrálni és követni az utasításokat (pl. Seagate, WD).

    A tv-s használatra viszont szintén azt tudom mondani, amit nemrég és korábban. Vagyis, hogy elődlegesen a készülék (gyártójának) topikjában kellene érdeklődni a tapasztalatok felől, mivel egy ilyen másodlagos támogatottságúnak mondható környezetben nem feltétlen garantálható akármelyik külső merevlemeznél a megfelelő kompatibilitás és működés. Ugyan a topik összefoglalójában van a 2,5"-os méretkategórián belül tévékre vonatkozó is, de az ott felsorolt külső merevlemezek nehezebben szerezhetők be, némelyik már kifutóban van, vagy épp nincsen belőlük 3-4 TB-os modell. Na meg azoknál elvileg tesztelte a gyártó egynéhány tv-készülékkel a kompatibilitást és a működést, de ez még azoknál sem feltétlen jelenti azt, hogy a létező összesnél OK A-tól Z-ig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák