Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Hajni82 #21999 üzenetére

    Szia!

    Ha nem ismeri fel az operációs rendszer a külső HDD-t, akkor ilyenkor első körben érdemes másik USB-porthoz csatlakoztatva, illetve akár másik USB-kábellel is kipróbálni. Valamint a 2,5"-os külső merevlemezeknél fontos USB-n a stabil tápellátás is, ezért lehetőleg USB 3.X porthoz legyen csatlakoztatva! Ha a csatlakoztatáskor felpörög benne a merevlemez, világít az állapotjelző LED stb, akkor az addig rendben van. Ha a Windows eszközkezelőjében megfelelően jelenik meg és nem ismeretlen eszközként (példa), akkor az is OK. Tehát marad a lemezkezelő, viszont az nem ismert, hogy ott most meghajtóbetűjel nélküli / nem lefoglalt / RAW stb. formában jelenik-e meg.

    A Windows fájlkezelőjében csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. Vagyis ha nincsen a külső merevlemeznek, akkor értelemszerűen meghajtóbetűjelet kellene hozzárendelni a lemezkezelőben az előbbi screenshoton szemléltetett módon. Ha RAW, akkor a kötet törlése, majd utána az új egyszerű kötet létrehozása opciókat kell használni. Ha nem lefoglalt, akkor csak az utóbbit. Ha esetleg nem inicializált, akkor pedig előtte még nyilván inicializálni is kell MBR / GPT séma szerint a lemezt, majd utána az új egyszerű kötet létrehozásával pl. egy NTFS fájlrendszerű partíciót készíteni. Ahol normál esetben elég ilyenkor az alapértelmezetten bejelölt gyorsformázás is.

    Viszont ezek a törlési, létrehozási, inicializálási stb. műveletek nyilván mind destruktívak, azaz törlik a már meglévő adatokat! Ellenben ha fontos adatok vannak a külső merevlemezen, akkor előtte értelemszerűen azokat kellene lementeni. Ha normál módon nem megy, akkor az adatmentéses témával már az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik foglalkozik részletesebben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák