Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz G@ben #22137 üzenetére

    Ebben egyrészt 5-tányéros belső HDD van, ami eleve jobban melegedhet egy kevesebb lemeztányért használó típusnál. Másrészt műanyag és zárt a külső ház, valamint passzív hűtéses, ami nyilván kontra ilyen szempontból. Tehát azért annyira nem lenne meglepő, ha az átlagosnál valamivel jobban melegedik. Viszont ha nem túl magas a szobában a hőmérséklet és nincsen tartós írás / olvasás a lemezen, akkor az a 39°C tényleg kissé sok, pláne aktív hűtés mellett. Érzetre is ilyen meleg a külső burkolat, a szenzor jól mér? Az utóbbit úgy lehet hozzávetőlegesen letesztelni, hogy teljesen kihűlt állapotban és hidegen indítva kb. a szobában lévő hőmérséklettel megegyező értéket kell mutatnia a HDD-nek. Igazán pontosan pedig speciális hőmérő eszközzel.

    A lemezhasználatot elsődlegesen inkább a Windows 10 feladatkezelőjében kellene lecsekkolni a folyamatoknál és a teljesítmény fülön. A HDS-nél a valós idejű teljesítménymérés és egyben a lemezkihasználtság kijelzése USB-s lemezeknél nem feltétlen szokott működni, illetve beállítás kérdése is lehet.

    "A hőmérséklete viszont visszament 30 fokra."

    Akkor lehet egy folyamat mégiscsak használta, mégis volt tartós írás / olvasás a lemezen és úgy nem csoda, ha jobban melegedett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák