Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Energie X #22168 üzenetére

    Üdv!

    Ott az E. pontnál a külső házas megoldás van részletezve. Aminél az átlagosnál tartósabb és egyben megbízhatóbbnak mondható belső HDD is rakható a külső házba, mint pl. a WD Red (WD10JFCX). Viszont ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az a legmegbízhatóbb az összes közül. Az egy kapcsolódó hozzászólásban is le van írva világosan, hogy a megbízhatóság eleve több dolog függvénye egy ilyen külső merevlemeznél (is). Aztán ha ennyire ritkán, évente csak pár alkalommal lenne használva, akkor megint nem feltétlen kell túlragozni a dolgot. Az meg a másik, hogy az sem mindig a legjobb, ha egy külső HDD túl sokáig áll a polcon, vagy a fiók mélyén használaton kívül. Példa: kérdés | válasz.

    A milyet ajánlunk kérdés megválaszolásához célszerű lenne eldönteni, hogy pontosan milyen kell. Tehát az addig oké, hogy 2,5"-os, de gyárilag összeszerelt típus / külső házas megoldás, 1 TB-os vagy inkább 2 TB-os, kellenek-e extrák, mekkora a rendelkezésre álló anyagi keret stb. A topik téma-összefoglalójában vannak információk és konkrét példák 2,5"-os modellekre, valamint ebben a blogbejegyzésben is részletezve van a téma.

    A gyárilag összeszerelt külső merevlemezeknél a belső HDD pontos típusát általában nem szokták feltüntetni a gyártók. De akik maguk is készítenek merevlemezt, azon gyártók értelemszerűen általában a saját megoldásaikat rakják bele a külsőkbe is. Viszont a többi gyártó termékeinél sok esetben eleve lutri, hogy milyen van bennük, pláne hogy időnként váltogatni is szokták. Vagyis lehet ilyen téren eltérés akár ugyanazon sorozat azonos tárolókapacitású modelljeinél is attól függően, hogy korábban, vagy mostanában lettek-e legyártva. Tehát pont ezért pontos és végleges listát sem nagyon lehet erről találni. De ha mégis kell valami konkrétum szélesebb körre kiterjedően, akkor külső merevlemezekről vannak régebbi és aktuális tesztek pl. a TechPowerUp weboldalon gyártók szerint. Azokat lehet nézegetni, ahol több esetben a belső HDD pontos típusára is kitérnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák