Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék 2,5-es külső HDD választásához egy kicsit speciális igénnyel.

    Két fontos igényem lenne:
    - 3 vagy 4 TB legyen a kapacitása
    - mindenképp támogassa a Windows XP-t teljes kapacitással

    Habár a neten rengeteg helyen azt írják, hogy 2 TB felett nem fog menni XP alatt, ez nem igaz, a WD-nek tutira van rá megoldása, legalábbis korábban még volt. Volt nekem egy régebbi 3 TB-os WD MyPassport Ultra (WD30NMVW) típusú HDD-m ami tökéletesen működött 32 bites XP-n, elértem a teljes 3 TB-ot.

    Sajnos ez a WD drive tönkrement, ezt szeretném helyettesíteni, lehetőleg 4 terással, de 3 is elég lenne. Még komolyabb utánaolvashatás előtt rendeltem hirtelen a neten egy Maxtor 4TB M3 Portable 2,5" külső HDD-t és akkor szembesültem csak az XP 2 TB-os limitjével. Végül szerencsére a kereskedő visszavette gond nélkül és visszakaptam a pénzem.

    Másodjára nem szeretnék lyukra futni és feleslegesen szívatni az online üzleteket sem a kísérletezéssel, visszaküldözgetéssel, ezért inkább tanácsot kérek tőletek. Jelenleg melyik az a típus, ami biztosan támogatja az XP-t 3/4 TB méretben? Bármelyik WD terméket megvehetem, vagy azok közül is csak bizonyos típusokat?

    Ezeket néztem ki a WD jelenlegi palettájáról:

    WD My Passport 2,5" 3TB (WDBYFT0030BBK-WESN)
    WD My Passport 2,5" 4TB (WDBYFT0040BWT)
    WD My Passport Ultra 2,5" 4TB (WDBFKT0040BGY-WESN)

    Tudnátok ebben tanácsot adni, hogy melyik használható tutira XP alatt? Esetleg vannak más típusok is, más gyártótól is, amik jók lennének? A Maxtor M3-al tutira befürödtem.

Új hozzászólás Aktív témák