Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Vikitorony #22632 üzenetére

    Igaz nem 2,5"-os, de a külső 2,5'' mobil rack-ek topikja az, ami az mSATA, M.2 külső házakkal is foglalkozik, vannak ott ilyen irányú beszámolók, tesztek (példa). Legközelebb inkább majd ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket!

    Ha M.2 PCIe NVMe SSD-hez kell külső ház, akkor pl. az ITT említett modell elvileg megfelelhet a célra, ami támogatja a Type M-et (M key). Valamint ennél a fizikai csatlakozó és a kábel is USB-C (Type-C) típusú, de mellékelnek hozzá a gazda (gép) felé Type-A végződésű kábelt is, hogy az olyan portokhoz is lehessen csatlakoztatni. Az adatátviteli sebességet egyébként nem maga a fizikai csatlakozószabvány, hanem a "mögötte" lévő vezérlő határozza meg, ami jelen esetben USB 3.1 Gen 2-es. Viszont ahhoz, hogy a linkelt példában lévő értékeket lehessen elérni, nyilván a gazda hardveren (gépen) is USB 3.1 Gen 2 portnak kell lenni. De amúgy az NVMe SSD sebességét még így visszafogja, ellenben egy Thunderbolt 3 interfészes külső házzal már inkább kihasználható (példa). Viszont az utóbbinak nyilván akkor van értelme, ha van a gépen olyan port, valamint a minél nagyobb sebességértékek elérése a cél.

    Az UASP adatátviteli mód nagyobb sebességet tesz lehetővé USB-n, amit a linkelt leírás is szemléltet. Valamint SATA SSD-knél USB-n a TRIM, azaz az SCSI UNMAP működése szempontjából is lényeges, amit a másik topik egyik hozzászólása szintén jól szemléltet. Viszont az NVMe SSD-knél kevésbé téma a TRIM, mivel azoknál rendszerint az alap működési mechanizmusba van beépítve az ottani megfelelője (Data Set Management), nem külön utasításként fut, mint a SATA-s változatoknál. De amúgy ettől függetlenül a példaként felhozott MyDigitalSSD M2X külső háznál a gyártó weboldalán szerepel az UASP és a TRIM támogatása, vagyis ennél a külső ház felől is biztosítva van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák