Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kalapacsolok

    senior tag

    Sziasztok! Van egy speciális problémám, amit szeretnék megoldani, USB-hez és külső merevlemezhez is köze van :)

    Egy egyszerű USB elosztó kábelt szeretnék táblagépbe dugni (micro USB, usb C is szóba jön, mindegy). A lényeg, hogy két dolog lenne rácsatlakoztatva: egy USB-s kamera meg USB-n a töltés. Mindegyiket távolról kapcsolom be, a lényeg, hogy ne kelljen újabb gombot használni. Ha aktív USB hubon bekapcsolom egy gombbal a kamerát (és töltést nem kap), akkor az kéne menjen. Ha pedig kamera ki van kapcsolva, és csak töltés megy, akkor töltenie kelljen. Tudtok erre megoldást?

    Sokfélével próbálkoztam:
    - sima USB elosztó , gomb nélkül, HAMA márka: sajnos ez töltést nem tud továbbítani, hiába dugom bele, csak többféle pendriveot képest egyidejűleg kezelni (OTG)
    - OTG-s elosztó: 3 USB és 1 töltés dugható bele, ezen van oldalt egy pici gomb, amivel USB és töltés funkció között tudok váltani, de egyrészt ez a gomb nagyon pici, nehezen használható, másrészt töltés esetén nem csak a telefon, hanem a bedugott eszközök is áramot kapnak és a kamera is bekapcsol, és ég a LED-je. Ez egy endoszkópos kamera, tehát így tönkremenne, ha tartósan ég.

    Van valami ötletetek, hogyan lehetne megoldani ezt? Nem szeretnék kábeleket ki-be dugdosni, húzni, maximum 1 kapcsolót megnyomni, amivel váltani tudok, be tudom kapcsolni a töltést vagy a kamerát...

Új hozzászólás Aktív témák