Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scarf

    csendes tag

    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni.
    Egy 4TB vagy afeletti kapacitású külső winchester vásárlásán gondolkodom.
    Alapvetően 2,5"-os méretben nézelődnék, de ha van ajánlottabb a nagyobb méretben is erre a célra, akkor nem kizáró ok.
    Felhasználásban igazából backup tárolófunkciót töltene be úgy, hogy havonta 2-3 alkalommal arra tenném rá az éppen leválogatott és archiválásra érdemes zenéket, filmeket, ezen (is) tárolnám őket, és persze ha ezek közül valamit szeretnék majd épp elővenni, erről elő tudnám keresni, ezen kívül pedig pihenne az asztalon vagy a fiókban.
    Windowsos géphez kellene, TV-s vagy konzolos használat nem lenne, lejátszani erről kifejezetten nem tervezek.
    Hang szempontjából előnyösebb lenne az 5400-as, és a sebesség sem életbevágó.
    Extra szolgáltatások, jellemzők kapcsán elvárásaim nagyon nincsenek, az összefoglalóban felsoroltak közül nem baj, ha van lehetőség a gyári backupra vagy az alvó mód beállításának lehetőségére (bár utóbbinál nem tudom, releváns-e az én esetemben). A ház kapcsán van talán annyi, hogy lehetőleg ne süljön meg abban az időben, amíg a másolás és/vagy törölgetés tart.
    Első körben gyári megoldásban gondolkodom, mert az árakat elnézve ennél a kapacitásnál kb. azonos árban jönne ki a dolog és ár-érték arányában próbálnám a legoptimálisabb megoldást megtalálni - de ha úgy gondoljátok, hogy egy belső HDD és külső ház kombináció esetleg alkalmasabb erre, akkor azt sem zárom ki!
    A fórumot böngészve a gyáriak közül a Maxtor M3 Portable darabjai voltak, amik többször felmerültek, illetve a WD megoldásai (bár azok közül nem tudom, jelen felhasználásra melyik lenne alkalmasabb az Elements, My Passport, My Book tagjai közül ebben a méretben).
    Van közülük kifejezetten jó és alkalmas, netán kerülendő megoldás, típus a használati jellemzők szempontjából?

Új hozzászólás Aktív témák