Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz saxonb76 #23404 üzenetére

    Megfelelhet a célra elvileg a WD My Book is, de ha más külső merevlemezek is érdekelnek, akkor lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, ahol ugyan 8 TB-os külső merevlemezekről volt szó, de az ott említett sorozatok, megoldások 4-6 TB-os tárolókapacitással is opciók lehetnek. + Ugye ott van a topik téma összefoglalója, annak "Ár, vásárlási szempontok" fejezetén belül is részletezve van a milyet téma kategóriák szerint.

    Ha tévéhez csatlakoztatva is használva lenne a 3,5"-os külső merevlemez, akkor meg lásd pl. az ebben és ebben a válaszban leírtakat. Ahol többek között kérdés az is, hogy kezeli-e egyáltalán a tévé USB-n a 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású, illetve a GPT partíciós séma szerinti lemezeket. :F Ha igen, és kezelte a 4 TB-os WD My Book modellt, akkor oké, ellenben ha nem, akkor értelemszerűen max. 2 TB-os külső merevlemez lehet opciót MBR alapon. Vagy MBR alapon 4Kn szektormérettel akár nagyobb tárolókapacitású is, de az manapság nem minden külső merevlemeznél adott, vagy oldható meg külön, sőt egyre kevésbé jellemző.

    "ha valamilyen hibát talált valamelyik partíción amit fixálni akart."

    Ha Windowson nem használod a szoftveres leválasztást a külső merevlemez fizikai eltávolítása (USB-kábel kihúzása) előtt és/vagy a tévénél sem, akkor nem meglepő, ha gond lesz a fájlrendszerrel és javítani akarja a Windows (bővebben).
    Aztán ha Windowson pl. a HDS program szerint gyenge / hibás szektorok vannak a külső merevlemezen, akkor megint nem meglepő, ha ez problémát okoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák