Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bugizozi #23643 üzenetére

    A Seagate esetében a Basic és az Expansion Portable sorozat kb. egykutya, ugyanolyan fapados, műanyag házas modell mindkettő 2 év gyártói garanciával, a HDD (ST4000LM024) is ugyanaz bennük stb., amiről már volt szó itt.
    A WD-nél az Elements Portable és a My Passport sorozatok között vannak bizonyos különbségek az utóbbi javára, ahol ha a szoftveres extrák esetedben nem is lényegesek, attól még a + 1 év gyártói garancia jól jöhet. A külső házban lévő HDD (WD40NMZW) viszont ezeknél is azonos, olyan téren nincsen közöttük különbség. Valamint az előbbi két Seagate-hez hasonlóan ezeknél is műanyag a külső ház, Micro-B fizikai csatlakozót használnak stb., vagyis ilyen téren nem jobbak a WD-k sem.
    Az egyéb ajánlást, más gyártók hasonló termékeit illetően lásd pl. az alábbi blogbejegyzésben leírtakat, ott ki van fejtve a téma konkrét példákkal és árakkal.

    A megbízhatóságot illetően egyrészt lásd egy másik esetnél leírtakat, a külső merevlemezen kívül milyen egyéb dolgok függvénye, mire érdekes odafigyelni hosszú idejű adattárolásnál, stb. Másrészt a felsorolt 4 db külső merevlemez között nagy különbség ilyen téren nem nagyon van, a kétfajta belső HDD is kb egykutya, max. a 2 év ellenében a 3 év gyártói garancia szólhat elvileg a WD My Passport mellett. A 2 gyártót összehasonlítva a WD-knél viszont kontra lehet az integrált USB-s kivitel - lásd a blogbejegyzésben kifejtve - , ellenben a bennük lévő SMR HDD támogatja a TRIM-et (példa) míg a 2 Seagate-ben lévő merevlemez nem (példa), ahol az előbbi kicsit kedvezőbb az írási sebességnél esetlegesen bekövetkező lassulás kompenzálása szempontjából. Ahol egyébként az SMR manapság kb. mindegyik 2,5"-os belső és külső HDD-t érinti, ilyen téren nincs sok választási lehetőség, max. az egyes 3,5"-os típusuk, ha mindenképpen PMR (CMR) megoldás kell, amiről már ugyancsak volt szó itt.
    Ha csak havonta 1x lesz használva a külső merevlemez, akkor viszont ilyen ritka használatnál egyrészt a tartósság is kevésbé téma és pláne megfelelhet a célra az említett 4 db modell közül akármelyik. Másrészt az SMR is és azzal sem kell különösebben foglalkozni, ha csak havonta 1x történik másolás és nem cél a jóval gyakoribb törlés + másolás, valamint egyszerre nagyobb adatmennyiségek mozgatása (írása), stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák