Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Milkoo #23945 üzenetére

    Egy ilyen külső merevlemez Windows alatt is nyilván akkor használható, ha parancssorban nem 0 bájt a kapacitása és az inicializálásnál rendesen megjelenik a valós kapacitásával (példa). Ellenben esetedben ugye pont az ellenkezője a helyzet a mellékelt screenshotok alapján, meg olyan mintha csak magát a külső házat ismerné fel üresen, a benne lévő HDD nélkül a Windows, ezért nem meglepő ha nem tud az eszközzel ilyen formában mit kezdeni.

    Ha másik rövid USB-kábellel, másik USB-porton (lehetőleg USB 3.X legyen a stabil tápellátás biztosításához), valamint másik PC-n és másik OS alatt is ez a helyzet, akkor igen, ennek a külső merevlemeznek jó eséllyel annyi és marad a garanciális csere, vagy annak híján kb. a kuka.
    Bár azt még esetleg ki lehetne próbálni, hogy ha már nem garanciális az eszköz és a benne lévő HDD nem integrált USB-s, akkor szétszerelni és kivenni a külső házból a HDD-t, majd a PC-be tenni és SATA-n csatlakoztatni, vagy másik USB-s külső házba téve kipróbálni. Persze ennek is csak akkor van értelme, ha maga a HDD működik egyáltalán, azaz csatlakoztatáskor felpörög rendesen a külső házban - nem derült ki a leírtakból - , mert ha nem és pl. ezen eset mintájára letapadt az olvasófej, akkor azzal nyilván nem nagyon lehet otthoni körülmények között mit kezdeni. Az utóbbi esetben max. adatmentő cég, adatmentő szakember - ami az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, az ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni - tudná "megjavítani", illetve lementeni az adatokat, már ha az a cél, mert ellenkező esetben nyilván marad kb. a kuka, meg ha már a gyártói garancia is rég lejárt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák