Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz n0rbert0 #107467 üzenetére

    Habarccsal? :D Azzal nem nagyon.. :)

    Mi a célod? Ha hőszigetelő szerepe is lesz, akkor első sorban én ragasztóhabbal illeszteném össze az XPS-t.
    Vagy kifejezetten XPS-re is alkalmas ragasztóval. Knauf-nak is van ilyen, de mindenképpen figyeld meg, mert bizonyos hungarocell ragasztók XPS-re nem jók.

    -Tsaba-
    A jövőre tekintettel illett volna legalább egy 5cm-s XPS kávába rakni az ablakot, így ez a feladat most nem rád hárulna és ha később hőszigetelve lesz a ház, az ablakok mellett sem lesz penész.
    Egyébként azért ez nem olyan egyszerű és gyors folyamat, mint aminek elsőre tűnik.. De ha érzel ambíciót, leírom én h csinálnám.

    A lényeg, h én mindenképpen XPS-sel hoznám helyre a kávákat kívül belül. Meg kell mérni mi az a vastagság ami még kényelmesen elfér (úgy, h az ablakkeretre azért sokat ne takarjon rá, h elférjen az esetleges redőny is és a gurtnija miatt is átfúrható legyen a tok..), de így szemre 2-3 cm vastagnak el kell mennie.
    Veszel pár zsák XPS ragasztót, fogsz egy vízmértéket és belövöd szépen függőbe / vízszintbe az XPS lapokat (ragasztót kenj a táblára és a falra is, ha a fal nagyon poros, előtte vizezd be!). Ha netán hézagos marad, a ragasztó megkötése után ragasztóhabbal kinyomhatod a lyukakat, hézagokat.
    Ezt követően kell a káva külsejére hálós élvédő. A felvitt ragasztóágyba belenyomod, majd ismét adsz neki egy ragasztórétegeket, elgletteled annyira, h a háló ne látszódjon ki sehol. Fontos, h a káva belsőt is le kell hálózni végig, úgy h legalább 10-15cm átfedés legyen a toldásoknál (sarkoknál főleg!).
    Valamint ha szemből nézed az ablakot mind a 4 homlokzati sarokra szükséges 45°-ban is 1-1-1-1 db mondjuk 15 x 30cm-es hálódarab is (sarkoknál mindig keletkezik feszültség a felületben, így tudod meggátolni, h felrepedjenek a sarkok).

    Ha kész a glettelés, belül nyilván érdemes valamilyen finomabb festőglettel is átglettelni (pl. Rigips Rimano, stb.), csiszolni és lehet festeni a szobát.
    Kívül pedig ha a homlokzat a közeljövőben nem lesz akár egyben színezve / hőszigetelve, akkor akár érdemes kijelölni a javítás sávjáig egy kávát vízmértékkel a nyílás köré és más , harmonizáló (pl fehér) homlokzati festékkel lekenni. Nyilván ha hőszigetelve lesz pár éven belül, akkor csak le kell alapozni, ne szívja úgy a vizet (csapóesőt) és úgy lehet hagyni.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák