Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr3eWar

    őstag

    válasz albiosz #108825 üzenetére

    Az úgy jó, két fázison van a főzőlapod, de pont az egyik fázisa az ami a 3-ból hibádzik. Nálunk is többször előfordult már ilyesmi. Ha visszakapod az áramot elmegy a hibakód.

    Új Válasz 2020-10-15 20:16:34 (#108803) Motion_Blur
    Az utolsó résznél, arra gondoltam, hogy ha egyik másik kezelővel indítod, attól még nem fog a kazán két külön hőmérsékleten futni. Csak gondolom azt a szivattyút indítja a termosztát amihez kötve van.

    Az osztón el tudod zárni a köröket, és ha csak egyet hagysz nyitva, akkor a padló melegedésből 1-2 nap alatt meg tudod állapítani melyik melyik köré.

    A 2,2- 2,6 alapesetben normál érték viszont a tömegáramnál figyelembe kell venni a helyiség alapterületét, minél nagyobb annál nagyobb áramlás kell, hogy egyforma hőt érj el különböző helyekeken.
    Ha pl 1,5 l/perc az 5m2 szoba is meg a 40m2 szoba is, akkor az azt fogja jelenteni, hogy az 5m2 szobában letekeréstől sűrűségtől függően, mondjuk 20cm közzel terekve 8x kevesebb a csőhossz, tehát közel 8x többet fordul meg a fűtővíz, sokkal kevésbé tud kihűlni mire visszatér, így több hőt ad le, és melegebb lesz az a helyiség. Van erre szoftver is a danfoss danfloor is ilyen. Itt van egy guide is hozzá magyarul. De mondjuk 4 kör esetén ez kevésbé fontos. Ott szerintem a 3 kis helyiségnél vedd le 1-1,5 körülre a tömegáramot, és a nagyot engedd 3 körül (értelem szerűen ha az osztón az egyiket zárod, akkor azzal egyidejűleg a másik 3-nak nőni fog a tömegárama, mivel a szivattyú adott (beállított) nyomáson dolgozik)
    Persze csak akkor, ha szeretnél egyforma hőfokot, hőteljesítményt. Ha mondjuk a fürdőbe melegebbet szeretnél akkor jó így ahogy van.

Új hozzászólás Aktív témák