Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz DeFranco #21700 üzenetére

    A kompaktra nem jellemző a villódzás. 8-10 KHz-en vibrál jellemzően. S így már a szemet sem fárasztja, csak jó néhány óra után az erre érzékenyekét.
    Ugye a régi technológia (fojtó) esetén még 50Hz-en vibrált, és ezt a legtöbb ember szeme tudta követni, így ösztönösen folyamatosan kis mértékben szűkült-tágult a pupilla, ez okozta a fáradást...

    Ex anyósnál most adta meg magát az egyik kompakt fénycső, 1990-ben gyártották (mondjuk akkoriban még néhány ezer forint volt darabja). Ez a külön külső gömb alakú Philips volt még...
    A maiak viszont 4-5 hónap alatt elhaláloznak (szinte mindegy melyik gyártó terméke, s csupán kis eltérés van az árfekvések közt is).

    LED-ből még csupán 2 félével találkoztam. Az egyik Landlife volt, ezt rögtön cseréltettem is, másodszorra már pénzt kértem vissza. Első esetben rövid volt a szára (GU10 talán, az a baonettzáras fajta) így bele sem ment a lámpába. Amire cserélték az pedig szép zöld fényt adott, pedig a doboz szerint fehér volt a lelkem (a lámpán és a dobozon is ugyanaz a jelzés szerepelt, tehát nem a boltos trükközött).
    Később vettem Lidl-st eddig jók, de csupán 3 hónaposak, így hosszú távú tapasztalatom nincs.
    Ez elvben 3 wattos, és körülbelül azt a fényerőt adja mint a 28 wattos halogén (lefelé, viszont nincs az a kevés szórt fény felfelé mint a halogénnek).

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák