Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz Reaper04 #24709 üzenetére

    Nos alapvetően Te csak a fal külső szigetelésében gondolkodsz. Holott a problémát valószínűleg a vízszintes szigetelés elöregedése okozza (ez nem biztos, meg kellene mérni).
    Tehát a téglák közt egy adott sorban van valahol kátránypapír. Ennek az élettartama 25-30 év, utána már valószínű hogy repedések jelennek meg rajta (tehát nem szigetel). Így a víz a kapillárisokon (hajszálcsöveken) magasabbra jut, s ennek a hatásait látod. Tehát valószínűleg ezt kellene pótolni.
    Igen, erre több módszer is létezik.

    Ahogy runner már írta van a fémlemez beütés. Ott rozsdamentes acél lemezt ütnek a falba (ez hullámos, hogy ne hajoljon el). A speciális gép egy hétköznapi légkalapács egy kerekeken guruló keretben, kiegészítve egy pnematikus mnkahengerrel (ez húzza a fal felé).
    A fugába ütik be a lemezt, viszont belül az aljzatot is fel kell verni, mivel a teknő szigetelés össze kell kötni a falban lévővel (jó eséllyel ez is már elöregedett hisz ugyanolyan idős).

    Igen, létezik az injektálás is (runner szintén írta), valójában itt lyukakat fúrnak a falba 15cm-ként ferdén. Ezt feltöltik SilicofobAnhidril nevezetű cuccal (ez a hatóanyag, nagyban hasonlít a vízüvegre egyébként). Lyukacsos tégla esetén azonban még nyitott cellás PUR hab is szükséges hozzá, hogy ne follyon szét. Előnye hogy belül nem jár rombolással (csak szerencsétlen esetben). Kevésbé tartós megoldás mint az előbb vázolt, és az aljzat alatt nem működik (nem tudod bejuttatni).

    Létezik az a megoldás még mindig hogy átvágják a fugát, és hagyományos bitumenes nehézlemezt tesznek be. Itt is össze kell kötni azonban a teknő szigeteléssel. Ennek előnye hogy házilag is megoldható (elvileg, még nem láttam élőben), hátránya hogy lassú. Egyszerre csak a fal kis részét vághatod át, majd a nehézlemez berakása után habarccsal visszajavítod, azonban ennek megkötéséig malmozhatsz.

    Van továbbá a nagy nyomású műgyanta injektálás, ekkor 80-100bar nyomással műgyantát préselnek a falba. Lyukacsos tégla esetén ugyanazzal a géppel hozzákeverik a PUR habot is. Képes ezzel a nyomással a betonfalba is beküldeni a cuccot, azonban talán ez a legdrágább.

    Illetve az elektroozmózisos "szigetelés" is létezik. Ekkor két csíkban szénszálas hálót tesznek a falra (alul esetleg grafit rúd a helyzettől függően), majd erre adnak elektromos áramot. Az egész elve arra vezethető vissza, hogy a kapillárison közlekedő víz egyfajta mágneses teret hoz létre, amit időszakosan megfordítva a víz lefelé áramlik. Nem mindenhol alkalmazható.

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák