Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Jovanny2 #26351 üzenetére

    Jól megnőttek 4 év alatt. Nyírni nem szoktad? A smaragd jól tűri, sőt.

    Nekem a vegyes, ismétlődő tujasor jobban bejön, én úgy ültettem. Viszont már azért megérte, h egyértelmű konklúziót szűrjek le, ugyanis aki elpusztíthatatlan, iszonyú gyorsan növő tuját szeretne, az vegyen rakétaborókát (Skyrocket). Noh ezekből sem a vakondok, sem a kutya nem nyírt ki egyet sem, pedig a kis férgek is jó néhányszor megtúrták a tövüket, de egynek sem ártott.
    Sarokban, kevésbé fényes környezetben is gyorsan és egyenletesen nő.
    Talán egy probléma adódhat vele, ha valaki ritkán van ülteti (80-90cm), akkor a kezdeti időkben illik télen összekötni, mert a hó könnyen letörheti, "kitágíthatja" az ágait, de amint megnőnek 1,5-2m-re már megtámasztják egymást.
    Mindamellett h azok még nyáron sem kaptak vizet, mégis a legmagasabbak... úgyhogy a szárasságot is remekül tűrik.

    Most sajna nincs friss a korábban ültetett, 2 éves sorról (egy részéről), csak ez:

    maross

    ..én is kínlódom ezekkel a szájbavert vakondokkal.
    Úgy 4 tujámat nyírtak ki eddig és biztosan azok voltak, mivel permetezem őket mindenféle gombaölővel, amit a kertész adott por formájában...

    Van egy fiú németjuhászom (akinek sajnos már nincs sok hátra), kezdetben 1-2-t ő is eltett láb alól, aztán az ominózus területeket szépen elkerítettem (nem valami idilli látvány, de hát ez van), azóta nem tudja megjelölni őket, így nem is száradnak el.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák