Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emre

    veterán

    válasz canniball #46838 üzenetére

    Laikus vagyok, csak elgondolkodtam.
    A csőtermosztáttal vagy egy bimetál érzékelős vacak amin jó ha 5 fokos pontossággal eltaláljuk a kapcsolási hőmérsékletet, és az sem biztos hogy a beállított 50 fok valójában 50 fokos vizet takar. Van egy belső kazánban levő víz hőmérsékletünk, és van egy amit kint a csőtermosztát környékén tudunk mérni. A kazán és a külső csak a keringetés bizonyos ideje alatt lesz azonos, mert a bekapcsolt keringetés alatt lehűl a kazán. Az egészet egységbe hozni nem kis macera.

    Személy szerint jobban szeretnék lineáris vezérlést, saját érzékelőkkel amiből az egyiket a kazánba a másikat a visszatérő ágba tenném. Ha a visszatérő túl meleg lassíthatnék a szivattyún. Illetve éjszaka ha már nincs rakva a tűzre ahelyett hogy a beállított érték alatt simán lekapcsolja a szivattyút a maradék kevés meleg vizet még egy kicsit keringetné.

    De ez csak a személyes tapasztalatom a saját fűtésemről, ami szerintem egy kicsit alul van méretezve. (se puffer, se cirko) Ez még csak az első telem ebben a házikóban. Nálam gravitációs üzemben nem működik a rendszer mert bizonyos radiátorokban nem indul meg a keringés. Viszont folyamatos alapon történő keringetés mellett túlhűl a kazánom.

    De várom én is a javaslatokat.
    Épp a napokban akarom hívni a szerelőt, hogy a jelenlegi tapasztalataim mellett adjon tanácsot a fűtésem korszerűsítéséről.

    [ Szerkesztve ]

    A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

Új hozzászólás Aktív témák