Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz ALI_G #47581 üzenetére

    Na? Lett melegvíz?
    47602 Met:
    Én inkább dolgoznék GK-al mint ytong-al,
    Én is. Viszont figyelembe kell venni azt is, hogy kinek mi áll a kezére, illetve milyen cuccai vannak. Ytonghoz kell egy fűrész, pár kőműves eszköz, egy fúró, hogy bekösd a falba, viszont vakolni kell. Kőműves skill ajánlott.
    Gipszkarton esetén pedig inkább lakatos, matekos, mert jellemzően fémmel kell dolgozni, és emellett előtte többféle anyagot kell felmérni, hogy a nyakadon se maradjon, de péntek este se kelljen a praktikerbe szaladgálni egy kis üvegszál, vagy beütős tipli miatt.. :)

    Amúgy érdekes ez a videó. Ennyit fejlődtek volna a gipszkartonlapok? Anno '92 környékén egy kiállításon zsákoltam be a knauf kartonozási ismeretek könyvét, és ott pl kifejezetten tiltott volt a hosszanti oldallal fektetve rakni a lapokat. No meg szerintük a gipszkarton fal rendes stabilitását két réteg karton adja 1/2-es átfedéssel.

    Magamnak én is kartonnal csinálnám meg, mert nekem a kőműves meló annyira nem áll a kezemre. Mondom ezt annak ellenére, hogy pl az ajtóhang valamivel nagyobb egy kartonfalon, mint ytong esetén.

Új hozzászólás Aktív témák