Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    válasz updog #51431 üzenetére

    Ha meghagyod a nyekergős parkettát, akkor bármit teszel rá, nyekeregni fog. Ha nagyon mozog a parketta, akkor ráadlásul a laminált is fel fog törni az illesztések mentén.

    Betonig felszeded, aljzatkiegyenlítő (nagyon fontos!), előtte a saját mélyalapozója (még fontosabb), utána megvárod míg teljesen kiszárad (leteszel egy darab fóliát, nem párásodhat be alatta, vagy egy A4-es papírt, nem hullámosodhat be), ezután párazáró fólia, arra EPS szigetelő lap (5mm talán túlzás is, nekem 3mm van, bőven jó), majd a laminált, rendesen lerakva, szélén körbe 1 cm kihagyással.

    Ha így csinálod semmi baj nem lesz vele, egyetlen ellensége a víz. A feleségednek viszont mutasd meg ezt: laminált padlót NEM mossuk fel. Soha! Porszívó, seprű. Ha esetleg valami így nem jön fel, akkor nagyon kicsavart rongy vagy felmosó esetleg, ha nagyon muszáj. Ha húzol vele egy csíkot, és másodperceken belül nem szárad fel, akkor nincs eléggé kicsavarva. Sajnos sok helyen láttam egészen jól megcsinált lamináltat, ami felmosással lett teljesen tönkretéve...

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák