Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    Sziasztok!
    Fűtés beállítással kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
    Egy eltolt szintes házban lakunk, az elsődleges fűtés, öntvénykazán, és lapradiátorok (nem tudom pontosan ez a neve-e, a sok helyen kapható, ált. fehér norrmál fajta). Vastagcsöves rendszer van, visszatérő ágban van a keringető.
    A rendszer nagyjából úgy néz ki, hogy a kazánházból van egy leágazás rögtön, ez megy a fürdőbe és a kazánházba is jön vissza, tehát ez egy ág. A további előremenő felmegy a fürdőbe (félemelet), ott kettéágazik, , egy ág a felső két szobához, előtérhez, a másik ág marad a félemeleten, a mi szobánkhoz. Az egyik fenti szobából jön le a nappaliba az előremenő, a másikból pedig a konyhába.
    Nos a gondom az, hogy fent nagyon meleg van, sokkal (akár 3 fok) melegebb mint lent, valahogy ki kellene egyenlíteni a hőmérsékletet. Azt hozzá kell tegyem, hogy a fürdő a legmelegebb, de ez gondolom azért mert az 1 db radiátor, és rögtön a kazán után ágazik el.

    A radiátorokon sima csapok (tartozék), szerelvények vannak. Próbáltam lezárni alul felül, kb félig, de nem segített. Kicsit utána olvastam, több helyen írták, hogy elég a visszatérő ágon a torló szelepen állítani, tehát a radiátor alsó "csapján". Kérdezném, hogy akkor ez pontosan így van-e? Ha igen, hogyan sakkozzam ki? Először elzárom félig, mondjuk? Akkor a felsők legyenek teljesen nyitva?

    Bocsánat a hosszért és köszönöm a segítséget!

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák