Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    válasz werszomjas #59321 üzenetére

    Szia!
    Köszönöm a válaszodat! Csabroncka, Neked is!

    Nos még több kérdés vetődik fel. Azt vettem észre, hogy adott hőfoknál egyforma melegek a radiátorok, tehát hogy valamilyen szinten párhuzamosak a körök. Gondolom ennek így is kell lennie, nem sorba vannak kötve. Persze nyilván a fürdő lesz a legmelegebb, mert annak az előremenője a kazántól kb 1-1,5 méterre ágazik már el, tehát még a kazánházban. Ez azért van így mert ott van a gázkazán is, így csatlakozik bele a fűtési körbe. Akkor ha jól értelmezem a leírásodat, a fürdő radiátort kellene a legjobban fojtanom.
    Továbbgondolva, akkor a fenti 3 radiátort fogom még fojtani, mert azokhoz kb egyformán megy az előremenő, és ez megy tovább lefele, a konyhához, nappalihoz. Érdekes módon a mi szobánk a leghidegebb, pedig ahhoz meg a fürdőszobából ágazik el, mégis hideg(ebb) van. Persze azt is értem, hogy lent hidegebb lesz mindig is, mivel a meleg levegő sem hülye, felfelé fog menni, és pont a ház közepén van a lépcsőház, ami gondolom húzza is fel.

    Termosztátos fejet azért nem gondoltam, mert elsőnek megpróbálnám beruházás nélkül, meg gyerekek is vannak, biztos szivesen tekergetnék. De lehet hogy van zárható is nem?

    A torlóknál én úgy csináltam, hogy kitekertem teljesen nyitottra, ott megjelöltem filccel, majd betekertem teljesen, közben számoltam mennyit fordul. Sima lapos csavarhúzos szelepek vannak, úgy számoltam, hogy 180 fok egy fordulat. Tehát nem teljes kört. Igy kilencet fordult, 4,5re lőttem be. Igy jó vele számolni?

    [ Szerkesztve ]

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák