Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz Melack #62355 üzenetére

    Praktikeres Redwood. Ez külsőre kb ugyanaz a kínai mint a Strauss, csak más név van rá szitázva.
    Gyári lánc hamar kuka, gyertya szintén.
    Shell benzinnel, Castrol 2T-vel van hajtva, és Mol láncolajat használok hozzá. Ha nem hagyod belerohadni a benzint, akkor nem rossz.

    Öreg láncfűrészesek tanácsára az első tankot alapjáraton elpöfögtettem vele, utána pedig a gyári ajánlásnál egy kicsit több olajat raktam a keverékbe, de természetesen még a látszó égésterméket nem érjük el. Ezt így meghálálta. Egyszer volt vele annyi probléma, hogy a kézi benzinadagoló nyomkodós golyóból kihullott amit nyomkodni kell. Kapott kevesebb mint ezerért valami régi Stihl-hez valót. Azóta azzal sincs baj.

    Akkora diófát vágtam ki vele a kertben, hogy a vezető nem érte át rendesen. Combnyi akácokat súlyirányt figyelve pillanatok alatt ki lehet vele kapni. Amire nagyon szoktam figyelni az a szeg, és a görcs. Ezeket a lánc élettartama miatt nem árt kerülni.
    Állítólag egy hátránya van, a 3/8-os lánc. Bár hobbistaként normális összehasonlítási alap nélkül én ezt nem érzem.
    Melóban néha elkunyeráljuk az ácsoktól a Stihl-t ha sok lécet, gerendát kell vágni valami projecthez, és nem nagyon érzek különbséget. Odahúzod, vág. Valószínűleg az élettartam végéig eltelt munkaórák száma lesz a különbség.

    Ha van a belsőégésű motorokhoz valami kis érzéked, akkor nem lesz vele baj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák