Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mintcar

    tag

    válasz gordonfreemN #67427 üzenetére

    A kádban a víz és a benne ülő valamekkora feszültség alá került. Ennek az értékét megállapítani utólag nem igen lehet. Így azt sem lehet megállapítani mekkora potenciál különbséget hidalt át amikor megérintette a csapot. De szinte biztos hogy akkora áram akkor sem tudott volna megindulni ami garantáltan kioldja az alatta lakó túláram védelmét (ugye az idegen potenciált onnan szedte össze), ha be van kötve az EPH rendszerbe a lefolyó cső. Egyáltalán nem biztos hogy amper nagyságrendű áram megtudott indulni. A szivárgó áram védelem viszont megmentette volna az életét. Az áram-védőkapcsoló azonnal lekapcsolt volna érzékelve a rendszerből kilépő már mA nagyságrendű áramot. Élet védelmi célú fi-relék 10mA és 30mA érzékenységűek. Ha lent lett volna beépítve, amint a beázás eléri a lámpát azonnal lekapcsolt volna, és a lent lakó nem tudta volna miért ment el a villany a lakásban. A fent lekó meg észre sem vett volna semmit az egészből.
    Az MSZ HD 60364-7-701:2007 2007-óta kötelezi a kivitelezőt az önálló áram-védőkapcsoló beépítését a fürdőszobákban. Az MSZ HD 60364-4-41:2007 meg már alapból kötelez a beépítésre minden más esetben. Tehát minden olyan családiház vagy lakás ami 2007 után épült, vagy a villamos hálózatot ezután újították fel, már két fi-relének kéne lennie a biztosíték táblákban.

    A lefolyok kádak EPH kialakítása meg megérne egy külön misét, mert rettenetes állapotok uralkodnak sajnos ebben a témában.

    [ Szerkesztve ]

    w123 200D 1.1millió km+

Új hozzászólás Aktív témák