Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ivana

    Ármester

    válasz Csabroncka #78929 üzenetére

    A világítást és a konnektorokat mindenképpen külön körre tedd. Próbálkozom, de van ahol ez elég lehetetlen, pl. a műhelybe épp elég lesz egy vezetéket elhúzni. Meg a konyhába tuti nem fúrom át a keményfa gerendát, azért, hogy az izzó egy külön körön legyen :N Jelenleg amúgy is kemény két darab 10A-es olvadó biztosítós kör van, meg nem lakni lesz ez hanem hétvégi háznak... De azért olyan 10-12 kört szeretnék (igaz jelenleg csak 16A a bejövő, ha kész vagyok majd kérek bővítést), meg FI relét.

    Mérnökként műszakilag nem látom akadályát a 0.75-ös vezetéknek, mivel majdnem az egész lakásban porcelán foglalatok vannak (ahol nincsenek majd lesznek majd baromira bejön a kinézetük) amikbe szép lassan cserélem a hagyományos izzókat ST64-es filament ledekre teljesítményben nem lehet gond, amúgy is ezek max. 60W-os hagyományost bírnak és nincs belőlök 10, ha jól emlékszem 7 van. A kérdés az, hogy ez szabványos-e, érintés védelmileg mennyire megfelelő (de utóbbi lámpák esetén a valóságban nem sok vizet zavar viszont a szabványt be akarom tartani).

    Túl sok konnektort nem terveztem, olyan 4 darab/kör a két szoba pont közel van az elosztóhoz, így oda megy a 2.5 vezeték.

Új hozzászólás Aktív témák