Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz Flowtation #82334 üzenetére

    A homokos kavicsra kicsit sok az 1,2x-es szorzó, de nagyjából jó. Úgy sem kapsz sehol pontos mennyiséget (na jó lehet, csak tudni kell hogy hol. :) )

    Cement az kevésnem tűnik. CEM II/B-S 42,5 N cementből is raknék 300 kg/m3-t kültérre minimum, de az elterjedtebb CEM II/B-M (V-LL) 32,5 cementből inkább 350-et. Ami még nagyon fontos (és ha igazán tutter betont akar csinálni, akkor raksz a betonba egy kis folyósítót amivel vizet lehet megtakarítani, így jóval erősebb lesz a betonod. Az a lötty nem tudom hogy mi. Ha megmondod a pontos nevét, akkor megmondom, hogy jó-e. :) Ha nem jó, akkor eljössz hozzám és adok olyan löttyöt ami jó lesz. :)

    Betonvas mindig jó. Amire figyelj, hogy a vasat minimum 3-4 cm-re legyen beágyazva. Amire még mindenképpen figyelj, hogy a jelenlegi beton táblák sarkait, éleit vésd le. Ne legyenek éles sarkok, mert ott tuti, hogy repedni fog a beton.. A lemez ne nagyon legyen 5-6 cm-nél vékonyabb sehol.

    Alapvetően minél kevesebb vízzel kell keverni, csak annyi legyen benne, hogy éppen be lehessen dolgozni és le lehessen simítani. Ezen felüül amint lehet neki kill állni utókezelni. Ezt folyamatos nedvesen tartást jelent ami lehet rendszeres locsolás vagy teljes fólia takarás is.

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák