Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • astorre19

    aktív tag

    Sziasztok !

    Korábban sokkoltam itt a lakáselosztóm képével.
    Most jutottam odáig,hogy akkor jövő hét végén nekiállok szétbombázok és kicserélek mindent.

    Lenne pár kérdésem.

    Vettem 2,5 -ös MT kábelt a konnektoroknak és 1,5 MT-t a világításnak,sütőnek 4mm mkh-t vettem.
    Azért nem MBCU-t mert gégecsövek futnak a plafonban néhol szép kanyarokkal könnyebbnek láttamaz MT-t behúzni.Érvéghüvelyt hol kell használjak?
    Wago lesz a kötőelem,ott nem szükséges ha jól tudom,mindenhol máshol pl kismegszakítók kimenete,N és PE sín,konnektorok valamint a bejövő alukra igen?
    A Fí reléből milyen keresztmetszetű vezetékkel menjek a 0 sínre?
    18 as lakáselosztót vettem,de nem lesz szükség egyelőre ennyi helyre,így a 18-as fázissín túl fog lógni az utolsó kismegszakítón.Ilyenkor le kell vágni teljesen a nem használt részt róla ne lógjon ott a levegőben?(1 villát ígyis úgyis vágni kell ugye a Fí relé N kimenete miatt).
    1 körön max 5 konnektor lesz mégpedig úgy elosztva hogy egy sorolt kettes és egy sorolt hármas rész,illetve itt lenne benne két kötés wagoval fennt a kötődobozban mindkét csoport felett,ez jó így?

    Konyhában elég kevés konnektor van,és csempe maitt újat nem is tudok kialakítani,gondolkodom szerelvényezhető csatornán,abba bármilyen szerelvény mehet vagy kifejezetten olyat kell vennem amit oda gyártottak?
    Schneider Asfora szerelvényeket vettem egyébként.
    Kismegszakítók Schneider B10 a világításnak,SchneiderB16 a dugaljaknak és a sütőnek,valamit a Fí relé is Schneider 40A 30 mA
    Lakásba egy fázis 20A jön be.

    [ Szerkesztve ]

    Battletag: SHADOWDRAGON#26677

Új hozzászólás Aktív témák