Hirdetés

Aktív témák

  • Champipi

    senior tag

    Kedves újonnan érkezők!

    Nem fogtok tuti tippet kapni itt. Egy hónapja köetem a topicot, olvasgattam más felé is, voltam nagy áruházakban, de elmondom nekem mi jött le az egész rohadt TV vásárlási taktikázásból.

    A számítógépes világban elolvasod a Prohardver VGA tesztet és azonnal látszik melyik a "best buy" a pénztárcádnak. Vagy elolvasod a CPU tesztet és látod, hogy már egy sima Core2Duo 2,5 GHz-en bőven elég játékra, tehát ha jtászani akarsz felesleges erősebb, mert úgyis a VGA lesz gyengébb.

    Namost ilyen okosságok nincsenek a rohadt TV-k világában, van a rossz választás és a mégrosszabb.

    Jópár évet vártam, hogy most végre vegyek egy TV-t, és elmondom mire jutottam, az alábbi az én véleményem, másnak lehet más, de én ezt tapasztaltam:

    Plazma kiesik, mert bár olcsó, például kapok egy brutál nagy dög 51" plazmát HD-ready felbontással 200 000 Ft alatt, de bementem a nagyáruházakba és úgy vibrált az összes plazma, mint a ventillátor. Azonkívül hiába mondják, hogy nem ég be ha odafigyelek, de én nem akarok odafigyelni. 3 éve várom, hogy lemenjen a TV-k ára, hogy végre mainstream termék legyen, kiforrjon, és nem fogok odafigyelni, lekaksizom, hogy mit érez a TV, nekem működjön a pénzemért és kussoljon, és ezt tegye hosszú évekig. A plazmától úgy látom ezt nem kapom meg. Én nem fogok rá odafigyelni, kikapcsolási időzítésekkel játszani, tuningolni. Hazaviszem és működjön.

    LED-es LCD lenne tehát jó, mert keveset fogyaszt és elvileg ez most a modern, kurrens. Csakhogy ezekben a szélen van a LED, amitől a kép közepén a felhősödés jön elő. Ráadásul egy ilyen TV mondjuk 42-46" méretben 200 000 Ft felett van. Annyit meg nekem nem ér meg.

    CCFL vagyis hagyományos LCD marad a végére: 160 000 Ft körül kapok 42-46" méretűt, kicsit többet eszik, mint a LED-es, de az a kb. 50 000 Ft különbségből rohadt sokáig kellene néznem, hogy az áram spórolás megtérüljön. Szóval én odáig jutottam, hogy úgyis elavul, meg mindnek tré a képe, akkor már a legolcsóbbat, vagyis hagyományos CCFL LCD-t kellene vennem.

    És ekkor jön az újabb blokk: karácsonykor mennek le mindig az árak, akkor minek vegyek most? Hogy 3 hónap múlva a könnycseppjeim áztassák a nagyáruház katalógusát, amikor ugyanazt a modellt látom 30 000 Ft-al olcsóbban? Úgyhogy most várok. De tudom nem lesz "tuti vétel", csak a sok rossz közül egy viszonylag kisebb rossz.

Aktív témák